Politic

VIDEO // Alexandru Tănase: „Hotărârea CC de a obliga președintele țării să promulge ceea ce decide Parlamentul este una grăbită”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ex-președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase consideră că hotărârea Curții Constituționale de a obliga președintele țării să promulge ceea ce decide Parlamentul este una grăbită și judecătorii CC nu au înțeles rațiunea acestei decizii, transmite Telegraph.md

„Hotărârea Curții cu anularea acestui mecanism care a fost creat de suspendarea președintelui, să încercăm să vedem cum va funcționa când președintele prima dată va refuza să exercite niște obligații constituționale. Cum va depăși această situație? Cum înlături efectele unui refuz al președintelui de a deconforma Constituția? Care este mecanismul? El a fost. Bun, rău, cum a fost. Care este altul? Altul nu-i! Și atunci noi riscăm să intrăm într-un impas major. Eu cred că aici s-au grăbit colegii de la Curte și n-au încercat să înțeleagă la modul practic rațiunea acestui mecanism?” a declarat Tănase, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” cu Gheorghe Gonța.

Citește și: Anunțul de ultimă oră al PSRM privind înscrierea în cursa prezidențială

 

loading...

Comments are closed.