Politic

(video) Andrei Năstase a adus un omagiu marelui poet Grigore Vieru

Pinterest LinkedIn Tumblr

La data de 14 februarie 1935, se năștea Grigore Vieru, care avea să devină un important promotor al culturii și literaturii românești în spațiul sovietic. Astăzi, marele poet ar fi putut împlini 83 de ani.

Pentru a aduce un omagiu poetului național, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase alături de un grup de lideri ai partidului, a mers să depună flori la bustul lui Grigore Vieru.

Reaprind candela marii tăceri lângă busuiocul cel mereu și simt cum puterea lumii se revarsă peste mine, peste noi, prin versul lui, al poetului Grigore Vieru. Astăzi e ziua de naștere a Măriei Sale și mă gândesc că niciodată nu vom putea fi suficient de recunscători divinității care ni l-a dat și l-a rostuit să aibă grijă de sufletele noastre aici, pe pământ.

Prin versul lui Grigore Vieru ne mântuim ca neam, ca Oameni. Prin versul lui Grigore Vieru învățăm să iubim și să auzim cum crește iarba. Cu versul lui Grigore Vieru ne-am alinat copiii și ei ne alină pe noi. Pace bună, Poete, acolo, mai aproape de Dumnezeu!” a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Grigore Vieru a decedat la data de 18 ianuarie 2009 în urma unui grav accident rutier.

loading...

Comments are closed.