Alte știri

VIDEO // Andrei Năstase declară că Maia Sandu ar putea să urmeze soarta lui Volodimir Zelenskyi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PPDA, Andrei Năstase consideră că președintele Maia Sandu ar putea ajunge pe urmele omologului său ucrainean, Volodimir Zelenskyi, adică la o cădere politică în rating, transmite Telegraph.md

Năstase compară situația ucraineană când partidul „Слуга Народа” („Sluga Poporului” – n.r.) al lui Zelenskyi a luat de unul singur majoritatea mandatelor în legilsativ, după ce liderul lor a câștigat fotoliul prezidențial cu un rating de circa 70%, cu situația moldovenească în care Maia Sandu a câștigat în alegerile prezidențiale și unele organizații spun în sondajele lor că PAS ar putea face majoritate de unul singur în caz de alegeri parlamentare anticipate.

Astfel, liderul platformei atrage atenția că la fel cum situațiile sunt asemănătoare, așa ar putea fi și urmările, astfel Maia Sandu ar putea cădea foarte mult în rating, iar Republica Moldova să aibă de suferit, la fel cum are de suferit astăzi Ucraina, după căderea în rating a lui Zelenskyi și protestele masive din țara vecină.

Năstase: Așa s-a întâmplat și în Ucraina. Pe fundalul alegerilor prezidențiale câștigate de Zelenskyi, cu 70% mi-amintesc parcă, iată Zelenskyi a luat o majoritate. Unde se află în momentul de față?

Moderator: La 15%.

Năstase: Ucraina unde se află?

Moderator: Unde era.

Năstase: Mai rău.

Dacă ne interesează țara, atunci haideți să ne intereseze țara și nu un număr mai mare de mandate pentru un partid sau altul.” a mai adăugat Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” cu Gheorghe Gonța.

Citește și: INCINDENT la Președinție: Deputatului Sergiu Sîrbu i-a fost refuzat accesul la ședința Consiliului Suprem de Securitate

loading...

Comments are closed.