Politic

(video) Andrei Năstase: Lăsați-mă trei luni să fiu Procuror General!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe data de 6 septembrie 2019, șeful Platformei DA, actualul ministru de Interne, Andrei Năstase, a declarat că şi-a dorit să devină procuror general, pentru o perioadă de cel puţin trei luni, însă colegii săi din majoritatea parlamentară nu ar fi sprijinit această idee, pentru că Năstase „ar politiza” instituţia.

„Nu-i nici un fel de problemă. Trei luni. Lăsați-mă trei luni să fiu Procuror General. Suntem în război, suntem într-o situație dificilă. Aveți încredere în onestitatea mea. Acum, sincer să fiu, am un anumit regret că în cele 3-4 luni, poate chiar mai mult timp, n-am ajuns să dau drumul la nişte dosare, pentru că era nevoie de curaj”, a declarat Andrei Năstase la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Amintim că recent, Guvernul Maiei Sandu și-a asumat răspunderea ca Prim-ministrul să numească candidații pentru funcția de Procuror General. Mai mulți formatori de opinie au declarat că astfel Maia Sandu l-ar promova pe colegul său din Platforma DA, Andrei Năstase, la funcția de Procuror General.

Năstase a declarat pentru TV8 că acesta ar fi doar un zvon și a dat asigurări că nu va candida la funcția de procuror general, iar alți oameni potriviți pentru șefia Procuraturii se vor găsi în scurt timp.

„Am înțeles că este multă nervozitate într-o anumită tabără că s-ar fi discutat candidatura mea. Nu este așa și eu sunt sigur că în perioada următoare se vor găsi persoanele care vor candida și va ajunge să fie desemnată în această funcție o persoană în bază de meritocrație”, a adăugat Năstase.

 

loading...

Comments are closed.