VIDEO // Andrei Năstase nu crede că CC ar putea lua o decizie pentru dizolvarea Parlamentului și anticipate

 

Liderul PPDA, Andrei Năstase nu vede cum la finele lui martie Curtea Constituțională ar putea lua o decizie prin care să permită dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipatelor, transmite Telegraph.md

Năstase spune că hotărârile CC trebuiesc respectate, pentru că aceste decizii fac parte din Constituție. Mai mult de atât, ex-ministrul MAI afirmă că oamenii destat trebuie să slujească poporul și nu Curtea este cea care să rezolve problemele demnitarilor, pentru că Înalta Curte slujește Constituția.

Constituția prin spiritul și litera sa, la fel cum hotărârile Curții Constituționale care sunt parte integrantă a Constituției, ne sugerează ca oamenii de stat, oamenii politici să caute soluții, să găsească un compromis, pentru a instala un guvern, pentru a desfășura actvitate în folosul cetățenilor. Nu vine Curtea să rezolve acest lucru, pentru că am văzut unii politicieni și aici în speță trebuie să vorbim despre domnul Popșoi, ne spunea că “regretabil, că Curtea Constituțională nu a trecut de partea poporului” sau “nu a dat dreptate poporului”, or cei care trebuie să slujească poporul sunt miniștrii, deputații, polițiștii, medicii, profesorii ș.a.m.d., noi toți trebuie să slujim cetățenilor, poporului. Curtea Constituțională trebuie să facă dreptate constituțională, CC trebuie să servească Constituția – asta este esențial.”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul emisiunii “Puterea a Patra” cu Gheorghe Gonța.

Amintim că, PPDA a anunțat că este pregătită că își asume guvernarea. În cadrul unei conferințe de presă, din 10 februarie, deputatul Alexandru Slusari a precizat că formațiunea propune candidatura lui Andrei Nastase la funcția de premier al țării.

Citește și: Maia Sandu declară că nu vede sensul consultărilor cu fracțiunile și va discuta cu societatea civilă

Total
0
Shares
Total
0
Share