(video) Andrei Năstase s-a resemnat că va fi în opoziție după alegeri: “Fac opoziție de ani buni, sunt încă tânăr…”

Andrei Năstase, PPPDA, Platforma DA, PPDA, partide emergenete, partide de opozitie, opozitia parlamentara, blocul electoral ACUM, ACUM, pas cu da, partide pro-europene, ACUM VIN ACASA, PAS cu DA, Maia Sandu, alegeri parlamentare 2019, alegeri 24 februarie 2019, alegeri parlamentare in Moldova, PD, PDM, Plahotniuc, partidul de la putere, sistem de vot mixt, alegeri dupa sistemul mixt, Andrei Nastase la Jurnal TV, sondajul BOP, Arcadie Barbarosie

A abandonat lupta înainte ca aceasta să înceapă. Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat ieri în cadrul emisiunii “Puterea a Patra” de la N4, că este pregătit să fie încă cel puțin patru ani în opoziție parlamentară. În acest sens, Năstase a argumentat că a făcut atâțea ani opoziție extraparlamentară, încât nu vede nici o problemă dacă va mai fi încă patru în opoziție, dar deja parlamentară.

“Eu fac opoziție de ani buni, eu sunt tânăr și mai am forțe și sănătate.”, a punctat Năstase.

Probabil că pesimismul lui Andrei Năstase se datorează sondajelor care au fost publicate în ultimul timp. Toate cele patru sondaje realizate de companii sociologice diferite, arată că PDM este singurul partid care crește puternic în intenția de vot a alegătorilor, fiind pe locul 2, în timp ce PAS de exemplu a pierdut circa 5%. Mai mult decât atât, sondajul realizat de BOP, al căror reprezentanți au participat activ la mitingurile binomului PAS cu DA, iar soția lui Arcadie Barbăroșie este chiar membru al biroului politic național al partidului Maiei Sandu, a arătat că Platforma DA are puțin peste 5%, ceea ce înseamnă că nici nu ar trece pragul electoral.

Și chiar dacă Năstase spunea adesea că el și partidul său au încredere doar în sondaje adevărate, precum ar fi BOP, nici până astăzi Jurnal TV, televiziune ce aparține nașului de cununie al lui Năstase, oligarhul Victor Țopa, ce face propagandă pentru PPPDA, nu a dat pe post rezultatele sondajului realizat de Barbăroșie.

Telegraph Moldova amintește că alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019 și se vor desfășura după sistemul de vot mixt, adică 50 din deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar 51 vor fi aleși pe circumscripții uninominale. Alegerea directă a deputaților a fost și una din cerințele din timpul unui miting organizat de Andrei Năstase, Maia Sandu, Igor Dodon și Renato Usatîi din anul 2015.

Total
0
Shares
Total
0
Share