Social

(video) Andrei Năstase se laudă cu o operațiune SPIA realizată în această primăvară pe vremea lui Jizdan

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul MAI, Andrei Năstase, a ajuns să se laude cu o operațiune SPIA care a avut loc în primăvara anului curent, atunci când șefia MAI era deținută de predecesorul său, Alexandru Jizdan. Cel puțin asta reiese dintr-un comunicat al MAI, prin care se anunță că un comandant de grupă, dar și doi agenți de patrulare, au fost reținuți de Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, însă nu acum, dar în data de 25 martie, anul curent.

Ministerul Afacerilor Interne a emis astăzi un comunicat de presă prin care anunță că: „Un comandant de grupă, doi agenți de patrulare, din cadrul Inspectoratului național de patrulare (INP) al IGP, au fost reținuți de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) a MAI și procurorii anticorupție, iar un agent de patrulare a fost anunțat în căutare internațională, fiind bănuiți de luare de mită. Potrivit informațiilor preliminare, aceştia ar fi extorcat şi primit de la conducătorii auto mijloace bănești ce nu li se cuvin pentru a nu întocmi procese-verbale privind încălcarea Regulamentului circulației rutiere”.

La comunicat a fost atașată și o înregistrare video cu momentul reținerii, dar și când polițiștii de patrulare împart frățește banii luați de la șoferi. Înregistrările video au fost publicate astăzi pe canalul de Youtube al SPIA, chiar dacă, din imagini se vede că reținerele au avut loc în primăvara anului trecut. Inclusiv camera ascunsă care a filmat polițiștii cum împart mita datează înregistrarea în data de 19 martie, iar câteva zile mai târziu ofițerii SPIA au descins cu percheziții la IP Ialoveni, transmite Deschide.md

Sursele din cadrul SPIA ne-au comunicat, sub protecția anonimatului că, de fapt, este vorba despre perchezițiile din 25 martie a.c. care au avut loc la IP Ialoveni despre care presa a scris atunci.

Informația nouă din acest comunicat este doar faptul că, Procuratura Anticorupție a finalizat și a expediat în instanța de judecată 2 cauze penale în privința comandantului de grupă și a unui agent de patrulare.

Pare straniu că despre aceasta anunță MAI, dar nu Procuratura Anticorupție? Sigur, asta ne-am întrebat și noi când am văzut comunicatul, iar răspunsul l-am găsit în ultimul aliniat, în care autorul menționează:

„Acțiunile SPIA reflectă politica de toleranță zero inițiată de Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase față de orice acte de corupție în cadrul MAI și a structurilor subordonate”.

Astfel, nu ne rămâne decât să credem că, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a ajuns să se laude cu o operațiune străină lui în care au fost reținuți câțiva polițiști corupți.

loading...

Comments are closed.