VIDEO // Andrei Spînu explică de ce licitația internațională privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău va eșua

În cadrul unui interviu televizat pentru Mariana Rață în emisiunea Cutia Neagră, Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii, a explicat, pe înțelesul celor interesați, de ce următoarea licitație privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău va eșua.

Prin explicațiile sale, Andrei Spînu a demonstrat încă o dată că el este principalul obstacol în cadrul Partidului Acțiune și Solidaritate, sau, mai bine zis, o piedică pentru Maia Sandu, așa cum au afirmat analiștii interni ai PAS, inclusiv Valeriu Pașa.

Așadar, Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii, i-a comunicat Marianei Rață că, în ciuda voinței Maiei Sandu, se ocupă intens de concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și deja a stabilit o listă de condiții impuse de potențialii investitori străini. Printre ”solicitările acestora” se numără și angajarea unui “consultant străin” responsabil cu întregul proces. Pentru acest consultant, se va contracta un credit de la Banca Mondială, iar alegerea acestuia trebuie să se facă în favoarea unei persoane de la International Finance Corporation, o decizie deja fermă. De ce un consultant străin? Ca acesta să fie ”vinovatul” în locul lui Spînu!

Referitor la discuțiile cu investitorii străini, Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii, a informat jurnalista afiliată PAS că a prezentat acestora detaliile despre infrastructura Aeroportului și că capacitatea de deservire a atins peste 3 milioane de pasageri pe an. Cu toate acestea, a omis să menționeze că toate aceste îmbunătățiri au fost realizate de către Avia Invest și alte companii afiliate lui Ilan Șor.

În cadrul aceluiași interviu, Andrei Spînu a făcut aluzii despre cine ar putea fi câștigătorul concursului de concesionare, fără a oferi garanții că acest lucru se va întâmpla din prima încercare. Aici începe partea interesantă, deoarece Spînu a vorbit ținând cont de planul malefic.

Astfel, Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii, a declarat că la concurs nu vor fi acceptate firme locale, deoarece, în opinia sa, “toate aparțin lui Ilan Șor”. Această “precizare” reprezintă un semn clar că licitația va fi trucată, iar în concurs vor fi admise doar firmele acceptate de către Spînu și “consultantul” de la International Finance Corporation. Acest consultant ar putea fi fie un moldovean, fie un străin angajat de Spînu, așa cum ex-consilierul său ne-a fericit anterior cu gaz natural la prețuri astronomice.

Prin urmare, Spînu a avertizat investitorii serioși să nu participe la licitație, susținând că aceasta va fi oricum viciată, asemenea tuturor concursurilor PAS de până acum. În plus, procurorii-șefi aleși în WC-urile Consiliului Superior al Procurorilor nu vor întreprinde acțiuni pentru respectarea normelor de drept în ceea ce privește înstrăinarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii, se consideră atotputernic și de neînvins.

Total
0
Shares
Total
0
Share