Politic

(video) Andrian Candu a vorbit copiilor unui liceu din capitală despre siguranța în trafic și regulile de circulație

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lecţie mai puţin obişnuită pentru elevii claselor primare de la Liceul Teoretic Universul din Chișinău. Cel care şi-a încercat abilităţile de dascăl a fost preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Oficialul le-a vorbit copiilor despre regulile de circulaţie, iar la final, le-a oferit câteva daruri.

În faţa camerelor de luat vederi, elevii spun că ştiu cum să traverseze corect strada, scrie Canal2.

Ne uităm în stânga şi în dreapta şi traversăm dreapta dacă nu sunt maşini”.

Alături de părinţi şi ne uităm în stânga şi în dreapta să nu vină vreo maşină să ne lovească”.

Pentru că să fie văzuţi de departe de către conducătorii auto, preşedintele Parlamentului le-a împărţit copiilor benzi reflectorizante. Darurile i-au bucurat pe cei mici.

Am primit o brăţară strălucitoare, pentru ca atunci când o să fie noaptea să lumineze. Atrage şoferii ca să fie atenţi la pietoni, de exemplu când pietonii trec şi unii şoferi nu sunt atenţi, ei văd lumina şi ei se opresc”.

I-am şi testat, trebuie să cunoască unde trebuie să traverseze strada, care sunt regulile, care sunt culorile semaforului şi ce înseamnă chiar şi acest licurici”, a comunicat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Administraţia liceului salută astfel de întruniri, mai ales că instituţia se află în nemijlocita apropiere a străzii.

În jurul instituţiei noastre s-au făcut careva schimbări, treceri de pietoni, dar totuşi rămân locuri periculoase, dar pe drumul care trece prin faţa instituţiei maşinile îl trec cu viteză. Am avut situaţii când o mămică a fost uşor lovită”, a menţionat directorul adjunct al Liceului Teoretic Universul, Anastasia Rusu.

De la începutul anului, în ţară au avut loc 90 de accidente rutiere cu implicarea copiilor. În urma acestora, doi minori au murit, iar alţii s-au ales cu diverse traumatisme.

loading...

Comments are closed.