(Video) Andrian Candu, în Parlamentul Moldovei: Am făcut astăzi cunoștință cu 24 de tineri ingenioși

Andrian Candu, în Parlamentul moldovei, Am făcut astăzi cunoștință cu 24 de tineri ingenioși, tineriii in politica, tinerii democrati, partide moldova, pdm, legi deputati fractiuni parlamentare

24 de elevi erudiți din Ungheni, Criuleni, Hâncești și Chișinău și-au testat cunoștințele legate de procesul legislativ în cadrul jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”. Învingătorii au fost felicitați și premiați de către Președintele Parlamentului Andrian Candu.

”Felicitări pentru participarea voastră la primul proiect de acest gen organizat de Parlament, care va fi parte, începând de anul viitor, a unui bloc educativ mai amplu, pentru tineri, legat de procesele politice. Sper ca, din 2019, emoțiile pe care le-ați trăit voi astăzi să le aibă cât mai mulți tineri din Republica Moldova, iar elevii din mai multe licee și școli vor participa la evenimentele organizate de Parlament”, a menționat Președintele Parlamentului.

Împărțiți în 4 echipe, tinerii au răspuns la o serie de întrebări despre istoricul și activitatea Legislativului, parcurgând un traseu stabilit de organizatori. Muzeul Parlamentului, biblioteca, sala pentru conferințe de presă și sala Europei au întâlnit participanții la concurs cu o probă intelectuală, fiind puse la încercare atât cunoștințele tinerilor, cât și abilitățile de lucru în echipă. Echipele au avut acces dintr-o sală în alta numai după ce au găsit parola care să-i conducă mai departe, răspunzând corect la toate întrebările pregătite de organizatori. Proba finală a concursului s-a desfășurat în sala de ședințe plenare.

Cele 4 echipe selectate de Parlament sunt învingătorii seriei de jocuri intelectuale „Ce? Unde? Când?” cu tematică electorală. Este vorba de echipa Liceului Teoretic “Vasile Alecsandri” din Ungheni, echipa Liceului Teoretic “Boris Dînga” din Criuleni, echipa Liceului Teoretic “Mihail Sadoveanu” din Hâncești și echipa Liceului Teoretic Republican “Aristotel” din Chișinău.

Jocul intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul” s-a desfășurat în cadrul campaniei de promovare a educației pentru drepturile omului și cetățeniei democratice, organizată în contextul marcării a 70 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale.

La această oră, la inițiativa Președintelui Parlamentului Andrian Candu, este în proces de elaborare un proiect național de educație civică. Programul, care urmează să fie lansat anul viitor, va include sesiuni interactive de lucru, popularizarea instrumentelor de implicare a oamenilor în procesul decizional, precum și seturi informative, proiecte, care, după avizul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, vor fi distribuite în școli ca suport pentru orele de educație civică.

Total
0
Shares
Total
0
Share