Externe

(Video) Anomalie meteo în România: Cel mai călduros februarie din istorie!

Pinterest LinkedIn Tumblr

După zăpadă, viscol și ploaie înghețată, întreaga Românie s-a trezit cu un soare de primăvară. În majoritatea zonelor, s-au înregistrat temperaturi anormal de ridicate pentru această perioadă, iar meteorologii spun că este cel mai calduros început de februarie, de când se fac măsurători meteo, transmite Pro TV.

Luni, cel mai cald, a fost la Târgoviște, unde s-au înregistrat 20 de grade Celsius. Și în București, a fost o zi frumoasă, iar oamenii au trecut la haine subțiri. În acest weekned, partea de sud a țării s-a încălzit sub o masă de aer tropical, venită din zona de nord a Africii.

Încurajați de vremea caldă, multi și-au adaptat ținuta. „Mă bucur că a venit vara, că e soare, că e cald, mi-am luat adidaşi. În sfârşit mă pot plimba pe afară”, a spus o tânără.

În Bucureşti au fost 19 grade, aşa că mulţi s-au bucurat de soare la terase. Este cea mai mare temperatura care s-a înregistrat într-o zi de 4 februarie, de când se fac măsurători.
 
Soarele le-a dat curaj şi bicicliştilor ori celor pasionaţi de role. Cel mai cald a fost în Târgovişte. S-au înregistrat 20 de grade Celsius, o temperatură de început de vară. Iar la malul mării, deşi au fost 12 grade, lipsa vântului a făcut ca temperatura resimţită de turişti şi localnici să depășească 15 grade. „Acestea sunt valori cu mult mai ridicate decât normalul perioadei, în Capitală de exemplu ar trebui să avem 3-4 grade. Acestea sunt valori de record”, a explicat un meteorolog.
 
Şi marți vor fi temperaturi de 9, 10 grade, cu 5-6 grade mai mult decât normalul acestei perioade.
loading...

Comments are closed.