Alte știri

VIDEO // Arabia Saudită anunță un proiect ambițios investind peste 500 de miliarde de dolari. Cum va arăta orașul fără străzi și mașini

Pinterest LinkedIn Tumblr

Când te gândești la un oraș, ai în minte străzi, locuințe, mașini și, în general, prea puțină verdeață. Dar asta pentru că orașele moderne există de sute de ani ca așezări și s-au dezvoltat ca atare, transmite Telegraph.md, cu referire la Playtech.ro

Cunoscut sub numele de „The Line”, orașul ar trebui să fie total diferit față de cele pe care le cunoaștem în prezent, acesta va fi contruit pentru viitor. E unul dintre cele mai ambițioase proiecte care există la moment în lume și a fost prezentat de Arabia Saudită. Statul va aloca, în următorii 10 ani, circa 500 de miliarde de dolari pentru a-l transforma în realitate.Se așteaptă și investitori ca să-l realizeze.

La moment orașul este doar un vis. Este prevăzut ca acesta să fie fără mașini, fără străzi și plin de verdeață, fiecare zonă de locuit va fi înconjurată de spații verzi, iar tot orașul să aibă 170 de kilometri pe-o fâșie verde ca o grădină alungită. Transporturile s-ar oraganiza în subteran. Fiecare comunitate ar asigura tot necesarul pentru locuitori. Orice s-ar afla la 5 minute distanță, de mers pe jos. Orașul ar avea un impact minimal asupra zonei.

Pentru a realiza proiectul se vor crea peste 380.000 de locuri de muncă. Până în 2030, proiectul ar avea o contribuție de 43 de miliarde de dolari la PIB. Potrivit Reuters , proiectul a fost dezvoltat în ultimii trei ani, iar infrastructura pentru acesta ar costa între 100 și 200 miliarde de dolari.

Dacă va fi realizat, orașul ar dispune de servicii esențiale, cum ar fi școli și centre medicale, spații verzi și transport în comun de mare viteză, dar cu niciun traseu mai mare de 20 de minute. Construcția ar începe în primele trei luni din 2021.

Citește și: Banca Mondială anunţă: Pandemia ar fi adus „un deceniu de pierderi” pentru economia întregii lumi

loading...

Comments are closed.