VIDEO // ARBOM a oferit tonometre vârstnicilor din comuna Iserlia, raionul Basarabeasca

În perioada sărbătorilor de primăvară, membrii Asociației pentru Dezvoltarea Comunității Bulgare (ARBOM), au efectuat o vizită în comuna Iserlia, raionul Basarabeasca. Aceștia au felicitat cu ocazia Zilei de 8 martie doamnele din această localitate și le-au oferit în dar câte un set de cosmetică cu produse bulgărești, dar și câte un tonometru femeilor mai în vârstă care au nevoie de acest aparat.

„Pentru a preveni atacurile de cord e bine să-ți măsori tensiunea arterială. Dar pentru a face acest lucru e nevoie de un tonometru performant. Știu că printre populația mai în vârstă din această localitate sunt multe persoane care suferă de hipertensiune. Asociația pe care o reprezint a decis să lanseze o campanie, în cadrul căreia ne-a propus să oferim tonometre locuitorilor din comunitățile bulgărești. Mă bucur că am reușit să îndeplinim o parte din ceea ce ne-am propus”, a menționat directorul ARBOM, Gheorghii Barbarov, care este și medic de meserie.

Locuitoarele din Iserlia au rămas plăcut surprinse de cadourile oferite de Ziua Internațională a Femeii de către membrii ARBOM, dar și de aparatele pentru măsurarea tensiunii arteriale de care au mare nevoie.

“Noi, persoanele mai în vârstă, suferim de multe boli. Personal sufăr de hipertensiune, la fel și soțul meu. Să aveți cât mai multe forțe și fie ca Asociația pe care o reprezentați să continue să ajute”, ne-a mărturisit o locuitoare a comunei din Basarabeasca.

În Iserlia locuiesc peste o mie de oameni de diferite etnii, printre care și bulgari basarabeni.

Total
0
Shares
Total
0
Share