Politic

(video) Așteptările moldovenilor privind viitoarea coaliție de guvernare: „Să se unească toți între ei!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alegerile au trecut, iar deja rezultatele sunt clare – în Parlament au acces 4 partide politice: PSRM, PDM, Blocul ACUM și Partidul ȘOR. Nici unul din partide nu a acumulat mai mult de 50%, prin urmare va fi necesar ca două sau mai multe partide să formeze o coaliție pentru a investi un nou guvern. În caz contrar se vor organiza alegeri repetate.

Reporterul Telegraph a mers în stradă și a discutat cu cetățenii de rând, cum cred ei, care partide trebuie să formeze o coaliție de guvernare pentru a asigura o stabiltate politică în următorii 4 ani. În mare parte oamenii susțin că liderii politici de la Chișinău trebuie să lase la o parte orgoliile și să găsească un compromis în interesul poporului.

Majoritatea moldovenilor sunt de părerea că PDM va fi pilonul viitoarei guvernări, fie cu PSRM fie cu partidele din blocul ACUM sau Partidul ȘOR. Alții sunt de părere că partidele politice nu vor găsi consens, prin urmare țara va intra în criză politică și va fi necesar de organizat alegerile din nou.

„Nu se vor uni, nimeni pentru că ei sunt toți contra unul. Cred că vor fi alegeri repetate”, a spus un domn.
„Ar trebui ca dreapta să se unească, pro-europenii, dar nu vor găsi înțelegere. Posibil că vor fi alegeri repetate”, a spus alt domn.

O femeie a spus că democrații trebuie să facă alianță cu socialiștii, pe de altă parte un tânăr este de părere PDM trebuie să facă alianță cu partidul lui Năstase.

„Dacă se gândesc la popor se poate de făcut alianță oricare cu oricare, dar dacă se gândesc la ei înseamnă că se gândesc la imaginea proprie”, a opinat un alt cetățean.
La fel spus și o domnă: „Ar fi interesant să se unească ei toți pentru țară, că pentru asta i-a ales lumea, să fie toți pentru popor – asta eu aș vrea”, a punctat femeia.

Urmăriți în continuare reportajul realizat de Telegraph Moldova despre așteptările moldovenilor privind viitoarea coaliție de guvernare.

loading...

Comments are closed.