Alte știri

VIDEO // Atac armat la o școală din Rusia: Un atacator a fost arestat şi al doilea a fost ucis de echipele de intervenţie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi indivizi au atacat cu focuri de armă marţi dimineaţa o şcoală din Kazan, oraş din centrul Rusiei. Unul dintre ei a fost arestat la scurt timp, iar al doilea a fost ucis de echipele de intervenţie, informează agenţia de presă TASS, citată de Agerpres. Atacul celor doi a cauzat numeroase victime, printre care mai mulţi copii.

Potrivit unei surse din administraţia şcolii, tânărul arestat ar avea 19 ani şi s-ar numi Ilnaz Guliaviev. Acesta ar fi absolvit în urmă cu patru ani şcoala unde a comis atacul.

Preşedintele Republicii autonome Tatarstan din cadrul Federaţiei Ruse, Rustam Minnihanov, a declarat că „teroristul de 19 ani a fost arestat, el avea o armă înregistrată oficial pe numele lui”.

Când a fost arestat, el a anunţat că a plasat o bombă la adresa sa din buletin.

De asemenea, exista temerea ca a doua dintre persoanele care au deschis focul să se afle în continuare în clădire şi să ţină ostatici. „Potrivit datelor preliminare, cel de-al doilea atacator asupra şcolii din Kazan, cel care se afla încă în şcoală, a fost lichidat”, a declarat pentru TASS o sursă din cadrul poliţiei ruse.

loading...

Comments are closed.