Social

VIDEO // Au blocat traseul Bălți-Florești. PROTEST față de pedeapsa ușoară cerută pentru ofițerul care a împușcat mortal un tânăr

Pinterest LinkedIn Tumblr

Locuitorii satului Elizaveta, mun. Bălți, unde a fost omorât un tânăr de 23 de ani de un carabinier,  au mers să blocheze traseul Bălți-Florești.

Acțiunea oamenilor vine după ce în fața lor, nu s-a prezentat vreun reprezentant al procuraturii, ci trei angajați din cadrul Inspectoratului de Poliție Bălți. Omenii sunt nemulțumiți de pedeapsa pe care o cere procurorul  pentru făptaș.

Acum o oră, locuitorii din Elizavet au blocat traseul din sat și nu au permis unui microbuz cu pasageri să treacă. Mai mult, tatăl tânărului omorât  s-a culcat pe asfalt pentru a împioedica  transportul să  circule prin sat.

Oamenii sunt nemulțumiți și de faptul de ce pe numele a 4 prieteni ale victimei au fost intentate dosare penale pentru huliganism.

Reporterii nordnews au încercat să ia legătura cu șeful adjunct al Procuraturii Bălți, pentru a comenta cele întâmplate, însă telefonul acestuia este deconectat.

Este de menționat că, în data de 16 ianuarie, Judecătoria Sîngerei a prelungit mandatul de arest, pe un termen de 30 de zile, carabinierului care l-ar fi împușcat pe Simion Botnari. Calcularea termentului începe cu 13 ianurie 2020. Vitalie Tătaru pledează nevinovat.

Telegraph.md amintește că un tânăr a murit în drum spre spital, după ce a fost împușcat de un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, într-o încăierare. Tragedia a avut loc pe 13 ianuarie, în jurul orei 23:15, în localitatea Elizavetovca, din municipiul Bălți.

Citește și: VIDEO // Durere fără margini. Sute de oameni prezenți la înmormântarea tânărului împușcat mortal la Bălți

Sursa: Nord News

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.