VIDEO // Autoritățile centrale, acuzate de inacțiune în privința prețului gazelor naturale. Ion Ceban spune că va face demersuri la Procuratură

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a vorbit în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor primăriei despre subiectul prețului ridicat al gazelor naturale și a acuzat autoritățile centrale de inacțiune în rezolvarea acestei situații. Edilul a exprimat nemulțumirea față de lipsa unor demersuri concrete din partea Guvernului și a solicitat convocarea unui Consiliu de Securitate în acest sens.

„În continuare nu înțelegem de ce situația legată de gazele naturale nu este schimbată. Nu există niciun demers din partea Guvernului. Nu se convoacă niciun Consiliu de Securitate în această privință”, a declarat primarul Ceban.

În acest sens, Ion Ceban a susținut că este necesară convocarea Consiliului Suprem de Securitate pentru a clarifica situația și a face publice toate informațiile legate de prețul gazelor naturale. El a exprimat dezamăgirea față de faptul că Moldova plătește cel mai scump gaz în Europa, deși este una dintre țările cu nivelul de trai cel mai scăzut din continent.

„Acest lucru este absolut inadmisibil și nu știu unde se uită autoritățile centrale. Eu cred că în acest sens, pentru abuz în serviciu și pentru inacțiune, trebuie să fie examinată depunerea demersurilor respective la Procuratura Anticorupție, la Centrul Național Anticorupție și la Procuratura Generală”, a afirmat primarul.

El a solicitat colegilor să pregătească demersurile necesare pentru a aduce această problemă în atenția procurorilor și pentru a cere explicații cu privire la utilizarea fondurilor europene primite de Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share