Social

VIDEO // BENDER: Un bărbat din Bender a fost reținut pentru că a șantajat ani la rând doi soți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat de 37 de ani, din orașul Bender, a fost reținut de polițiști, după ce a fost denunțat de doi soți, precum că i-ar fi șantajat doi ani la rând, relatează Jurnal.md

În acest timp bărbatul ar fi pus la cale o schemă de șantaj și a amenințat doi soți cu violență, estorcând de la aceștia bani, în diferite tranșe. Suspectul se cunoștea de mai mult timp cu una dintre victime, astfel, a inventat un pretext legat de acțiuni ilegale de droguri și estorca bani. Acesta amenința victima cu violență asupra rudelor și cerea ca periodic să-i transmită diferite sume de bani.

Acum două luni, victimele au sesizat poliția. Ca urmare a acțiunilor întreprinse, pe 9 martie, suspectul a fost reţinut în flagrant, în timp ce a venit în Chișinău pentru a-și primi „taxa”.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru infracțiune de șantaj. Suspectul, anterior judecat pentru infracțiuni legate de droguri, a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani, sau amendă de până la 117 500 de lei.

În continuare ofițerii de investigații întreprind acțiuni pentru a stabili toate persoanele implicate, precum și victimele care au mai avut de suferit în urma acțiunilor infracționale.

Citește și: Patru izolatoare de detenție provizorie din țară au fost renovate în conformitate cu standardele internaționale

loading...

Comments are closed.