VIDEO: Blocul ACUM încalcă legislaţia electorală în satul Cimișeni

Blocul ACUM continuă să încalce legislaţia electorală, relatează Publika.MD. După ce acum două zile, un banner, care promova câţiva candidaţi la funcţia de consilieri în primăria Truşeni a fost agăţat într-un loc neautorizat din localitate, o situaţie similară a fost surprinsă în satul Cimișeni, Criuleni. Cazul a fost semnalat de candidatul PDM la funcţia de primar al localităţii. Valentina Pisarenco susţine că a depus o sesizare, în acest sens, la Consiliul Electoral de Circumscripţie Criuleni.

Din imaginile expediate pe adresa redacţiei noastre, se vede cum mai multe bannere stau atârnate pe sârme, care par a fi de curent electric, chiar pe mijlocul străzii. Pe unul dintre bannere apare Andrei Năstase cu Maia Sandu, dar şi candidatul la funcţia de primar în această localitate, din partea Blocului ACUM, Marian Golovei. Un alt baner este destinat consilierilor locali din partea aceluiaşi partid.”Sunt afişate trei banere pe drumul central al satului. Bannerele acestea sunt afişate cu sârme de piloni ceea ce contravine şi dispoziției şi codului electoral. Au fost stabilite două locuri, panoul informativ din faţa primăriei şi panoul informativ de la căminul cultural, în rest nu este stabilit nici un loc”, a menţionat Valentina Pisarenco, primar degravat al satului Cimişeni.

Secretarul general al Blocului ACUM, Chiril Moţpan a declarat că nu cunoaşte despre această situaţie. Acesta susţine că gestul este unul regretabil, dar a refuzat să ofere un interviu la acest subiect. La începutul săptămânii, un caz similar a fost înregistrat în Truşeni, municipiul Chişinău. Un baner suspendat, care înfăţişează candidatul blocului ACUM la funcţia de primar a stat câteva zile atârnat de fire, chiar în mijlocului unui drum de acces public. Atunci, solicitaţi telefonic, reprezentanţii organizaţiei teritoriale ACUM din comuna Truşeni ne-au declarat că bannerul a fost plasat acolo duminica trecută, în ziua lansării în campania electorală a candidaţilor din Dumbrava. Tot ei ar fi fost cei care au scos bannerul, luni seara.

 

Potrivit CEC, până în prezent au fost depuse peste 20 de contestaţii, privind încălcarea legislaţiei electorale de către concurenţi.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share