Economic

(video) Bucătarii de la restaurantele din Chișinău cer Guvernului Sandu să păstreze cota TVA de 10% pentru HoReCA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bucătarii din mai multe localuri din capitală au înregistrat un apel video către Guvernul Sandu, pentru a-i convinge să nu majoreze cota TVA pentru sectorul HoReCA, până la 20%. Aceștia au spus că doresc să lucreze acasă, în Republica Moldova, în condiții bune.

Un grup de bucătari din mai multe restaurante din Chișinău, au înregistrat o adresare către Guvernul Sandu, prin care au dorit să aducă la cunoștință că cota TVA de 10%, pentru sectorul HoReCa, înseamnă condiții bune și locuri de muncă, atât pentru ei, cât și pentru alți angajați a acestui sector. Înregistrarea a fost postată pe pagina „MĂR”, a Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova.

Amintim că Ministerul Finanțelor, în urma negocierii unui acord cu FMI, a luat decizia majorării cotei TVA pentru sectorul HoReCa, de la 10% la 20%. Acest lucru a stârnit mai multe controverse în societate, în special în rândurile oamenilor de afaceri și a angajaților acestora, care au început un flashmob, în care au transmis mesaje către Guvern că vor să lucreze și să trăiască acasă în Moldova.

Bucătarii noștri vor să gătească și să trăiască ACASĂ! Vor 10%TVA!!Ministerul Finantelor al Republicii Moldova, Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Guvernul Republicii Moldova, Comisia Parlamentară Economie, Buget și Finanțe, Parlamentul Republicii Moldova, Presedintia Republicii Moldova

Опубликовано MĂR Четверг, 8 августа 2019 г.

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.