(Video) Candu: Am ales să particip la scrutinul parlamentar într-o echipă profesionistă!

Andrian Candu, Nu violentei in familie, stop violenta, parlamentul republicii moldova

Președintele Palamentului, Andrian Candu, a răspuns jurnaliștilor în cadrul unei conferințe de presă de ce a ales să participe pe lista PDM la alegerile din 24 februarie și cum a fost alcătuită această listă de candidați la funcțiile de deputați în viitorul Legislativ.

“S-a luat în considerare câteva criterii importante, în primul rând este vorba de devotamentul față de partid manifestat prin activitatea desfășurată de candidați la nivel național sau la nivel regional. Pe lista actuală a partidului sunt candidați care au avut o contribuție deosebită în anumite regiuni (circumscripții), cu alte cuvinte e vorba de meritocrație”, a spus Candu.

Totodată, el afirmă că s-a ținut cont de experiența profesională și profilul de activitate a persoanelor. “Trebuie să fie oameni din diferite domenii care să ne ajute pe noi ulterior, aici în Parlament, să muncim pe diferite dimensiuni, de la medicină, asistență socială, juriști, economiști, analiști politici, deci un spectru cât mai larg a domeniilor de responsabilitate”, a explicat vicepreședintele PDM.

Democrații au ținut cont și de echilibru de gen (bărbați / femei), un critieriu respectat de ei în formarea listei electorale. Acestea au fost principalele criterii de selecție, afirmă Candu, nu altele: “nu românofia sua rusofobia”. Pe de altă parte, pe listă se regăsesc și reprezentați ai minorităților naționale: “sunt și ruși, și ucraineni, și găgăuzi, și bulgari”, informează Telegraph.md.

Total
0
Shares
Total
0
Share