Alte știri

VIDEO // Cânepă cultivată în seră. Un orheian riscă până la 15 ani de pușcărie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat a fost reținut după ce ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, împreună cu cei de la Inspectoratul de Poliție Buiucani al DP. mun. Chișinău, sub conducerea procurorilor Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiului Buiucani, au depistat la domiciliul acestuia  din raionul Orhei,  o seră pentru cultivarea plantelor de cânepă cu sistem de irigare.

Ca urmare a perchezițiilor, polițiștii au depistat  și ridicat aproximativ 60 de plante de cânepă indiană, cu înălțimea de peste 2 metri.

La fel,  au fost depistate  mai multe pachețele cu marijuană uscată, pachete destinate ambalării drogurilor, obiecte destinate prelucrării plantelor de cânepă, bani care se presupun că ar fi proveniți din realizarea drogurilor, cântare la scara mică, precum și o armă de vânătoare cu cartușe calibru 12 mm,  deținută ilegal.

 Din informațiile operative,  drogurile erau comercializate  de la 100 până la 150 lei per gram.

Astfel, dacă acesta își realiza scopul infracțional, urma să obțină un venit de peste 5 000 000  de lei, din vânzarea întregii cantități de droguri.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore. În cazul în care va fi demonstrată vinovăția, acesta  riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Menționăm că, pe parcursul lunilor iunie – august 2021, poliția a desfășurat operațiunea MAC, scopul acesteia fiind de a reduce consumul și traficului ilicit de droguri, în special de origine vegetală, depistarea și nimicirea plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă.

În rezultatul operațiunii au fost depistate peste 56 740 de  plante de cânepă și peste 23 500 plante de mac. De asemenea,  au fost inițiate 642 de proceduri contravenționale în baza articolelor 85, 86, 87 din Cod Contravențional al RM. Cele mai multe plante au fost depistate în raioanele Dondușeni, Drochia, Glodeni, Sîngerei, Strășeni și  Soroca.

loading...

Comments are closed.