VIDEO // Captură de proporții în capitală: 127 000 țigări și 8 000 000 pachete de ambalare, destinate contrabandei spre Ucraina

Ofițerii SIS, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea a trei membri ai unui grup infracțional, după o captură de 127 000 țigări și 8 000 000 pachete de ambalare.

Acestea au fost ridicate dintr-o fabrică clandestină din raza Chișinăului și erau destinate contrabandei spre Ucraina. Schema a fost documentată de oamenii legii timp de trei luni, după care au urmat perchezițiile, desfășurate într-un imobil specializat în prelucrarea tutunului finit pentru țigări, la domiciliile persoanelor reținute, precum și la alte depozite clandestine unde erau stocate consumabile și materie primă destinate producerii țigărilor. În imobile au fost depistate trei linii de producere a țigărilor care asigurau întregul proces (fărâmițarea, fermentarea tutunului, producerea și ambalarea țigărilor). Suplimentar, au fost ridicate circa două tone de tutun finit/fermentat pentru fabricarea țigărilor.

Cei trei bărbați au vârste de 34, 49 și 58 de ani. Aceștia-și aveau atribuite diferite sarcini: responsabilul de gestionarea procesului de producere, unul din organizatorii schemei ilicite și inginerul care asigura funcționarea utilajelor. După reținerea acestora, procurorii PCCOCS au obținut la judecătorul de instrucție aplicarea arestului preventiv, pentru 30 de zile, în privința a doi din aceștia, urmând ca instanța să examineze și al treilea demers.

Investigațiile continuă, inclusiv în privința altor membri care ar fi implicați în activitatea ilicită, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Total
0
Shares
Total
0
Share