VIDEO // Carantina nu-i piedică: Doi argentinieni și-au oficializat relațiile virtual

Diego Aspitia şi Sofia Cuggino, logodiţi de un an, trebuiau să se căsătorească pe 26 martie într-o biserică din Argentina şi să sărbătorească evenimentul, două zile mai târziu, printr-o petrecere la care urmau să participe 400 de invitaţi, transmite Telegraph.md, citat de Agerpres.ro.

Însă starea de izolare totală a populaţiei decretată în ţara lor i-a obligat să îşi oficieze nunta pe internet.

Diego Aspitia şi Sofia Cuggino, logodiţi de un an, trebuiau să se căsătorească pe 26 martie într-o biserică din Argentina şi să sărbătorească evenimentul, două zile mai târziu, printr-o petrecere la care urmau să participe 400 de invitaţi. Însă starea de izolare totală a populaţiei decretată în ţara lor i-a obligat să îşi oficieze nunta pe internet, informează AFP, citat de agerpres.ro

„Căsătoria este unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa unui om. Nu ne-a fost uşor când ni s-a spus că trebuie să renunţăm la ea. Însă am lăsat de-o parte visul nostru (…) pentru binele comun”, a declarat Diego, în vârstă de 42 de ani, angajat al unui magazin din Cordoba, oraş din centrul ţării, situat la circa 700 de kilometri nord-vest de Buenos Aires.

După ce starea de izolare generală a intrat în vigoare vineri în toată Argentina, ceremonia a avut loc în cele din urmă în ziua următoare, pe internet.

Vecinii mirilor au furnizat aparatura wifi, întrucât cuplul, recent mutat în noua sa casă, nu avea încă internet. Doi membri ai comunităţii evanghelice de care aparţin tinerii căsătoriţi au oficiat ceremonia prin videoconferinţă, iar cei 400 de invitaţi au asistat la ea conectându-se pe Facebook şi Instagram.

„Nu a existat dansul nupţial, nici masa de nuntă, nu a existat rochia de mireasă, nici tot acel fast, dar căsătoria a avut loc”, a declarat Sofia, în vârstă de 32 de ani, profesoară de ştiinţe agronomice la Universitatea din Cordoba.

„Vom ţine petrecerea de nuntă ceva mai târziu, căci dorim cu toţii să ne îmbrăţişăm, să râdem, să ne privim în ochi şi să bem un ‘maté’ cu invitaţii”, a explicat Sofia, referindu-se la o băutură argentiniană tradiţională.

Argentina a decretat vineri măsura de izolare generală, care va rămâne în vigoare cel puţin până pe 31 martie pentru cei 44 de milioane de locuitori ai săi, în speranţa de a putea să limiteze propagarea noului coronavirus, care a infectat 266 de persoane, potrivit statisticilor oficiale, din care patru au decedat.

Citește și: Creatorul personajelor Astérix​ și Obelix s-a stins din viață

Total
0
Shares
Total
0
Share