VIDEO // Cardinalul a devenit slujitor la Turn? Mark Tkaciuk conlucrează strâns cu Vadim Pistrinciuc, consilierul Maiei Sandu

Fostul deputat comunist și fost consilier prezidențial, Mark Tkaciuk, numit și Cardinalul de la Chișinău, actualmente membru al „Congresului civic”, conlucrează strâns cu fostul deputat PLDM și consilierul informal al președintelui Maia Sandu, Vadim Pistrinciuc. A recunoscut-o chiar Tkaciuk, pentru un post de televiziune local.

El a adăugat că lucrează împreună cu Pistrinciuc de aproape 10 ani, încă de când au început să coordoneze activitatea PCRM și PLDM pentru înlăturarea din conducerea Parlamentului a lui Vlad Plahotniuc. A confirmat Mark Tkaciuk și autenticitatea discuțiilor pe care le-a avut cu Pistrinciuc pe platforma Telegram. Acestea au apărut pe internet după ce au fost sparte conturile mai multor demnitari.

Fostul comunist a precizat că este în relații de amiciție cu fostul liberal-democrat și că la asta s-a ajuns după ce ambii au avut probleme cu foștii șefi de partid. De asemenea, el specificat rolul său în grupul format din șapte partide de opoziție, numit „Agenda comună”. „Toți cei care au văzut acele mesaje au înțeles că nu e nimic în ele. Tkaciuk pur și simplu îi expedia noutăți lui Pistrinciuc despre „Agenda comună””, a explicat Mark Tkaciuk.

El a mai spus că, în grupul opozanților din „Agenda comună”, pe care îi numește ironic „eroi”, a avut misiunea de a-i aduce la ședința publică pe Igor Boțan, Veaceslav Ioniță și Vadim Pistrinciuc, deși cel din urmă este consilierul președintelui Maia Sandu și lucrează activ pentru partidul de guvernământ. Care ar fi necesitatea asigurării legăturii dintre consilierul președintelui țării și grupul de partide care pretind că sunt de opoziție Tkaciuk nu a specificat.

Total
0
Shares
Total
0
Share