Alte știri

VIDEO // Cavcaliuc despre două cazuri de suicid: Sadovnic si bloggerița

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele zile, moartea tragică a marelui artist Iurie Sadovnic și a unei tinere de 24 de ani din capitală a scos în evidență o temă tabu pentru societatea moldovenească – suicidul. Liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc a făcut un apel către guvern și către ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale să facă un studiu de caz în cele două cazuri de suicid. Potrivit lui, statul nostru este un stat eșuat.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Eu am o întrebare pentru cei din guvern. Pe voi nu vă îngrijorează că oamenii care au ceva de spus, au ceva de făcut pentru Republica Moldova, atunci când nu mai simt grija statului, recurg la astfel de gesturi disperate?! Eu cred că astfel de oameni au încercat totul și au văzut că nu au nici o susținere din partea nimănui când au recurs la acest gest”, a menționat Cavcaliuc, într-un LIVE pe pagina sa de Facebook.

Liderul PACE se întreabă în timpul LIVE-ului, unde se duce țara noastră și cine face o analiză la astfel de situații.

„Fac un apel către guvern și către ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale. Ați dat indicații cuiva să facă studiu de caz în cele două cazuri de suicid? Acești oameni au fost desconsiderați, nu li sa acordat ajutorul de care au avut nevoie când le-a fost greu. Statul nostru este stat sau este un stat eșuat? Mie îmi vine greu să mă uit la ceea ce se întâmplă și cum autoritățile stau bine merci în aceste momente,” a menționat Cavcaliuc.

Amintim că interpretul Iurie Sadovnic a fost găsit împușcat în cap. Moartea regretatului interpret a zguduit o țară întreagă. Acesta a lăsat și un mesaj de adio. Artistul ar fi spus că suferea de mai multe maladii și că nu a dorit să fie o povară pentru ci apropiați.

Tânăra Veronica Todorova a sărit în gol de la balconul unui bloc din capitală. Înainte de asta, a postat pe contul său de Instagram o fotografie cu un fundal negru, însoțit de mesajul: „Sfârșit”.

loading...

Comments are closed.