Alte știri

VIDEO // Cavcaliuc, în diasporă: PAS și DA au avut putere și pârghii pentru a implementa votul electronic, dar dorință numai pentru bocete

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc acuză PAS și Platforma DA că n-au introdus votul electronic când erau la guvernare.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Vreau să-i întreb pe domnul Grosu și pe domnul Năstase. Ați fost într-un bloc, PAS și DA, ați condus Guvernul, ați guvernat țara, de ce nu ați modificat legislația atunci și nu ați făcut în așa fel încât în Republica Moldova să fie introdus votul electronic pentru cetățenii țării noastre din diaspora. Asta este realizabil și se putea de făcut. Dacă făceați acest lucru, o mulțime de probleme și impedimente dispăreau și nu plângeați acum pe Facebook de ce nu avem suficiente secții de votare”, a declarat liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, într-un LIVE pe pagina sa de Facebook, făcut din diasporă.

Potrivit liderului PACE, făcând odată un pas concret și introducând votul electronic, Moldova ar economisi zeci de milioane de lei din bugetul de stat.

„Noi, partidul PACE, în programul politic, ne-am asumat responsabilitatea deplină că vom introduce votul electronic. Vom face acest lucru etapizat. Mai întâi pentru diaspora. Astfel va crește numărul cetățenilor care vor participa la vot și nu se vor cheltui atât de mulți bani pentru a desfășura alegerile”, a mai menționa Cavcaliuc.

Amintim că pe parcursul acestei săptămâni, Gheorghe Cavcaliuc împreună cu alt candidat de pe lista PACE, Valentina Geamănă vor avea întâlniri cu diaspora din mai multe țări.

Menționăm că la moment formațiunea are peste 19 000 de membri, 24 de organizații teritoriale în Republica Moldova și 11 în diasporă.

Amintim că Partidul Acasă Construim Europa va fi nr.1 în buletinele de vot în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie.

loading...

Comments are closed.