Alte știri

VIDEO // Cavcaliuc: Voi arăta imagini din celula unde am fost deținut. Aștept dezmințire de la MAEIE în 24 de ore

Pinterest LinkedIn Tumblr

După 16 ore petrecute în diferite izolatoare, Gheorghe Cavcaliuc a revenit acasă, noaptea trecută. Astăzi, liderul PACE a organizat un briefing de presă unde a oferit mai multe informații despre incidentul de ieri.

Potrivit lui, în tot acel timp cât el împreună cu alți doi candidați pentru funcția de deputat s-au aflat a Moscova,  nu a primit nici un suport de la Ambasada Republicii Moldova la Moscova și nici de la Ministerul de Externe.

Mai mult, Cavcaliuc a declarat că Ministerul de Externe a premeditat incidentul și așteaptă dezmințire de la MAEIE în 24 de ore, atât a comunicatelor cât și a faptului că acesta ar fi avut biletul de retur pentru data de ieri, 4 iulie. În realitate, potrivit liderului PACE, biletele întregii delegații erau pentru data de azi, 5 iulie.

Menționăm faptul că atât Gheorghe Cavcaliuc, cât si colegii săi Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa au informat prealabil în scris atât Ministerul Afacerilor Externe al Moldovei, cât și Ambasada Moldovei în Rusia despre vizita lor cu scop de a se întâlni cu diaspora.

Astfel, Ministerul de Externe a refuzat să dea curs adresei primite de la PACE încă din data de 02.07.2021 prin care anunța intenția de a organiza o întâlnire cu alegătorii moldoveni din Sankt-Petersburg.

„Această adresă putea fi trimisă inclusiv în cursul zilei de ieri, dar ministrul Afacerilor Externe a preferat să dea comunicate mincinoase, în loc să-și îndeplinească atribuțiile de persoană oficială aflată în slujba Republicii Moldova,” a menționat Cavcaliuc.

Amintim că ieri dimineață, liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reținut pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, unde a ajuns cu alți doi candidați pentru funcția de deputat, Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa, ca să meargă la o întâlnire electorală cu moldovenii din Rusia.

Liderul PACE a ținut să mulțumească și echipei sale pentru implicare și suport.

„Mă bucur că sunt liderul unei echipe atât de unite, organizate și profesioniste. Mulțumesc echipei Partidului PACE pentru susținere, încredere și pentru că ați luptat, fără să țineți cont de mizeria și atacurile celor care se tem de noi. Vă mulțumesc pentru că sunteți. Ați demonstrat că împreună putem să facem ordine în Moldova, pentru oameni”, a menționat Gheorghe Cavcaliuc.

loading...

Comments are closed.