Externe

VIDEO // Ce măsuri a luat primarul unui oraș din Spania, localitate fără niciun caz de coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Locuitorii oraşului Zahara din sudul Spaniei sunt norocoşi. Coronavirusul n-a trecut de zidurile oraşului. Zahara e fostă fortăreaţă din vremurile medievale şi teren de bătălii cu Franţa, informează CNN, sursă citată de Mediafax.ro

Pe 14 martie, oraşul Zahara s-a izolat de restul Spaniei în ziua în care a fost declarată starea de urgenţă. Patru dintre cele 5 intrări ale oraşului au fost blocate, iar singura deschisă pentru aprovizionare este păzită strict.

De atunci, în Spania s-a dezlănţuit iadul, cu peste 100.000 de cazuri de coronavirus şi 10.000 de morţi.

În Zahara nu e niciun caz, iar primarul se felicită pentru decizia luată. „Au trecut 2 săptămâni, cred că e un semn bun”, a spus Santiago Galvan pentru CNN. Locuitorii oraşului sunt de acord cu deciziile drastice, mai ales că un sfert din populaţia de peste 1400 de locuitori are peste 65 de ani.

Singura intrare posibilă în oraş este păzită de poliţie, iar orice maşină primeşte acceptul să intre în oraş este dezinfectată. Turiştii sau locuitorii oraşelor vecine nu sunt primiţi în Zahara, iar străzile oraşului, piaţetele şi trotuarele sunt spălate bine şi dezinfectate.

loading...

Comments are closed.