Alte știri

VIDEO // Cinci polițiști au ajuns la spital după ciocnirile violente din fața parlamentului. Care este starea lor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Acțiunea de protest din centrul capitalei a început la ora 10.00, în fața sediului Guvernului Republicii Moldova. La un moment dat, un grup de participanți la protest, cu tractoare, spontan au părăsit locul inițial de desfășurare a întrunirii, începând deplasarea pe partea carosabilă, punând în pericol circulația rutieră și participanții la trafic, inclusiv participanții la protest, apoi haotic au trecut peste gazonul verde din parcul Catedralei, deplasându-se pe partea pietonală, astfel expunând pericolului siguranța cetățenilor.

Deși au fost somați de agenții de patrulare să înceteze acțiunile ilegale, aceștia au continuat deplasarea până la sediul Parlamentului Republicii Moldova, unde o parte din protestatari au rupt cordonul de polițiști, intrând în altercații cu forțele de ordine, concomitent cei cu tehnică agricolă înaintând pe scările din scuarul Parlamentului.

În rezultatul acțiunilor ilegale admise de protestatari, au avut de suferit cinci angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, care au primit diverse traumatisme fiind transportați la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale necesare.

Purtătorul de cuvânt al IMSP Institutul de Medicină Urgentă, Dorina Arseni, a declarat pentru Telegraph.md că cei cinci carabinieri care au avut de suferit în urma protestului din fața Parlamentului sunt în stare de gravitate medie. Aceștia acuză dureri toracice și comoții cerebrale. Trei dintre ei au plecat acasă, doi rămân în spital.

Pe faptul încălcărilor admise de către participanții la protest, a fost pornit un proces penal conform art.287 alin. (3) și 349 alin. (1) Cod Penal al Republicii Moldova , iar pentru încălcarea prevederilor Regulamentului circulației rutiere au fost pornite proceduri contravenționale.

loading...

Comments are closed.