(Video) Circa 157 de carabinieri din Moldova au primit camere de cămin oferite de guvern

Circa 157 de carabinieri au primit camere de cămin oferite de guvern, mai jizdan, politia moldova, alexandru pinzari, ministerul de interne, ordine publica moldova, guvernul filip pdm, 

157 de carabinieri nu vor mai locui cu chirie şi se vor muta într-o cameră de cămin oferită de stat. Clădirea se află chiar pe teritoriul unităţii militare şi a fost dată astăzi în exploatare după o renovare capitală. Pentru acest confort, carabinierii vor achita lunar doar consumul de energie electrică, iar celelalte cheltuieli vor fi suportate de administraţia instituţiei unde îşi fac datoria, transmite Publika.md. 

Tudor Stegărescu activează în Departamentul Trupelor de Carabinieri de un an şi jumătate. Până nu demult, era nevoit să cheltuie în jur de trei mii de lei pentru chirie. Acum va economisi aceşti bani. “Unde locuiam, la chirie, era departe de serviciu, aici vom fi mai aproape de serviciu. Condiţiile sunt foarte bune şi o să ne străduim să păstrăm. Este cald, este bine, luminos”, a spus Tudor Stegărescu, carabinier.
 
Şi Maria Oprea s-a ales cu o cameră. Ea este angajată de câteva luni, dar locuia într-un cămin studenţesc unde forfota şi condiţiile precare, îi deranjau liniştea după serviciu. “Aici o să fie deja doar colegii de muncă, adică altfel va fi, mai bine pentru mine. Foarte bine, foarte confortabil, e cald, toate condiţiile sunt. Suntem foarte mulţumiţi toţi”, a zis Maria Oprea, plutonier.
De o cameră în cămin pot beneficia doar carabinierii necăsătoriţi, iar administraţia susţine că locurile au ajuns pentru toţi solicitanţii. Odată ce îşi vor forma o familie, aceştia vor primi un apartament de serviciu.
 
“Sunt foarte mulţi la angajare, care li se perfectează dosarele personale. Este un punct foarte bun, care ne ajută la angajarea unui număr mai mare de efectiv. Dumnealui va fi aici până când se căsătoreşte”, a declarat Mihail Ciubaciuc, şef al Statului Major al Trupelor de Carabinieri.
 
Renovarea clădirii a costat aproape opt milioane de lei – bani alocaţi din bugetul Ministerului Afacerilor Interne. Alexandru Jizadan a venit la inaugurare şi a rămas mulţumit de rezultat. “Noi vom extinde aceste proiecte, nouă ne permite deja bugetul pentru a repara sediile pe care le avem şi de ce nu, să avem şi apartamente de serviciu aşa cum ne-am propus să le avem în cadrul poiectului public privat de pe strada Testemiţeanu”, a menționat Alexandru Jizdan, ministrul afacerilor interne.
 
Astăzi se împlinesc 27 de ani de la formarea Trupelor de Carabinieri din Moldova.
Total
0
Shares
Total
0
Share