Social

(video) Cocostârc rămas să ierneze în Moldova: Specialiștii explică fenomenul ciudat!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În timp ce majoritatea păsărilor migratoare și-au luat demult zborul spre ţările calde, un cocostârc din oraşul Cimişlia nu se grăbeşte să le urmeze exemplul. Dincolo de priveliștea frumoasă, localnicii se tem că barza nu va rezista temperaturilor de iarnă și vor să-i găsească un adăpost, scrie publika.md.

Aceste imagini sunt mai puțin obișnuite pentru un sfârșit de decembrie. În cuibul împletit pe câțiva stâlpi, barza stă neclintită într-un picior. Localnicii spun, însă, că pasărea nu a migrat din motiv că perechea lui ar fi murit.

Specialiştii au o altă explicaţie. „Nu a plecat pentru că nu a fost atât de sănătos, atât de mare ca să poată să se ridice pe aripă ca să poată să migreze”, a explicat Eugen Matveev, director adjunct sectorul zooveterinar.

Specialiştii spun că barză albă poate rezista doar la temperaturi de până la minus cinci grade, însă, nu pentru mult timp. Pentru a proteja cocostârcul, localnicii îl pot aduce la Grădina Zoologică din Capitală.

„Pot să-l aducă, aici sunt specialiști, avem medici veterinari care cunosc ce trebuie să facă și cum să facă. Primul pas când este adus vreun animal, vreo pasăre este investigat de medicul veterinar, să vedem care este cauza de ce nu a plecat”, a declarat  Eugen Matveev.

În 2015, în aceeași perioadă a anului, au fost înregistrate temperaturi de până la 17,5 grade Celsius.

loading...

Comments are closed.