VIDEO // Comuniștii și socialiștii au boicotat ședința Parlamentului: ”Atacurile la adresa opoziției continuă!”

Deputații din fracțiune Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au părăsit ședința Parlamentului Republicii Moldova în semn de protest față de acțiunile partidului de guvernământ, PAS.

Potrivit declarației președintelui fracțiunii BACS, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, decizia a fost luată deoarece ședința de astăzi a Parlamentului este dedicată exclusiv jocuri politice și nu răspunde intereselor cetățenilor.

„În anul trecut, fracțiune BCS a înregistrat în Parlamentul Republicii Moldova Declarația de recunoaștere a Moldovei ca stat capturat. Și astăzi, noi, încă o dată, constatăm că această decizie a fost necesară. Curtea Constituțională a furat mandatul pe care poporul l-a acordat Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Fără nicio argumentare juridică, este un absurd total. Atacurile la adresa opoziției continuă!”, a declarat Batrîncea.

El a mai menționat că, în afară de jocuri politice cu numirea procurorilor și modificările ulterioare ale Codului Electoral, în ședința de astăzi a Parlamentului nu se discută niciun alt subiect important.

„Din această cauză, fracțiune BCS a luat decizia de a boicota ședința organului legislativ”, a concluzionat Batrîncea.

”Deputații din Blocul Socialiștilor și a Comuniștilor au părăsit ședința de astăzi a Parlamentului din primele minute. Prin acțiunea lor, înțeleg că s-au prezentat doar pentru a-și ridica salariu. Câtă nesimțire! Să vii și să pleci, nici nu au reușit să încălzească scaunele. Dar vreau să menționez că în cadrul ședinței de astăzi examinăm subiecte ce prevăd îmbunătățirea procesului electoral, consolidarea capacității a Institutului Național al Justiției, modificări la Registrul național al monumentelor de for public și altele”, a fost reacția lui Igor Grosu, președintele Parlamentului, liderul PAS.

Total
1
Shares
Total
0
Share