VIDEO // Conducerea A.S.I.C.S., despre acordul de colaborare cu MEC: ”Contribuim cu 7,2 milioane de lei la dezvoltarea sportului”

Sportivii de performanță vor beneficia în acest an de suport calificat din partea unei echipe de medici de profil. Specialiștii îi vor însoți și la competiții internaționale, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Paris. Formarea echipei de medici sportivi a fost posibilă grație acordului de colaborare, semnat de ministrul Educației și Cercetării (MEC), Dan Perciun, cu președintele de onoare al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), Plamen Milanov.

Plamen Milanov, președinte de onoare al A.S.I.C.S.: ”Acest acord presupune că Asociația A.S.I.C.S. va susține în continuare sportul moldovenesc. Documentul prevede cinci direcții de colaborare. Este vorba, pe lângă finanțarea echipei specializate de medici, despre acordarea de burse pentru 8 sportivi cu șanse de calificare la Jocurile Olimpice, achiziționarea a 300 de seturi de echipament pentru loturile naționale de seniori, suport financiar la modernizarea Liceului Sportiv Republican și reparații la Școala Republicană de Șah și Dame.”

Potrivit ministrului Dan Perciun, colaborarea cu A.S.I.C.S. va permite soluționarea mai multor probleme semnalate de sportivi și antrenori.

Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării: ”Pentru prima dată, sportivii noștri vor merge cu o echipă de medici la Jocurile Olimpice și, de principiu, pot beneficia de servicii medicale. Avem cinci specialiști – maseuri, kinetoterapeuți, medici de profil, cu pregătire sportivă, care stau la dispoziția sportivilor noștri la Centrul Republican pentru Pregătirea Loturilor Olimpice. Asta este o noutate foarte bună, mult-așteptată. În toate discuțiile, întotdeauna a fost subliniată ca o problemă până acum.”

De asemenea, Ministerul Educației și Cercetării a propus Asociației să ofere suport financiar pentru 8 sportivi cu potențial, care pe parcursul acestui an vor primi burse lunare de câte 12 mii de lei. Este vorba despre Serghei Marghiev (atletism), Andrei Chiriacov (box), Pavel Andrușca (MMA), Constantin Chirilov (lupte), Vasile Marcu (lupte), Artiom Livadari (MuayThai), Victor Sterpu (judo) și Mihail Latîșev (judo).

Bugetul total al activităților incluse în acordul de colaborare dintre MEC și A.S.I.C.S. este de 7,2 milioane de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share