VIDEO // CONFIRMARE! Usatîi a citit IERI hotărârea “scrisă la Președinție”, pe care ASTĂZI Judecătoria Chișinău a pronunțat-o. Aceasta vizează 740 de mii de oameni

 

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a respins ca “neîntemeiată” cererea Partidului Nostru privind aplicarea cu o dată din urmă a tarifelor reduse la gazele naturale. Cu o zi înainte de pronunțarea hotărârii, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a ieșit în LIVE și a citit două proiecte de hotărâre “scrise de Sirioja de la Președinție” și impuse judecătorului pe acest caz.

”Prima variantă pe care Sirioja i-a dat judecătorului este că cererea se respinge ca inadmisibilă, iar a doua variantă – se respinge ca neîntemeiată”, a declarant, joi, Renato Usatîi. Tot ieri, liderul Partidului Nostru a venit cu un apel către judecător, solicitând ca acesta să ”demonstreze oamenilor că în Moldova pot decurge lucrurile altfel”. “Nu deveniți sluga lor. Ei vor pleca”, a subliniat Usatîi în intervenția online de ieri.

În 2023, Partidul politic „Partidul Nostru” a acționat în judecată Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) și a cerut tarifele noi, mai mici, la gazele naturale pentru consumători finali aprobate pe data de 7 iunie și publicate pe 8 iunie 2023, să fie aplicate cu efectul retroactiv – începând cu 1 februarie 2023. Potrivit lui Renato Usatîi, statul datorează celor 740 de mii de consumatori de gaze circa 3 miliarde de lei.

Recent liderul Partidului Nostru a prezentat dovezi despre procurarea gazelor naturale în Moldova la preț de 6,8 lei m3, respectiv 7,6 lei m3, în timp ce majoritatea consumatorilor finali achită în continuare 14,4 lei lei pentru un m3. El a cerut în mod repetat “reducerea imediată” a actualului tarif la gaz, dar și la energia electrică în condițiile în care pe piața europeană prețurile au scăzut semnificativ din cauza surplusului existent.

Total
0
Shares
Total
0
Share