Actual

VIDEO // Cu noua guvernare, veteranilor MAI le este cu mult mai greu ca înainte

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu noua guvernare, veteranilor Ministerului Afacerilor Interne le este cu mult mai greu ca înainte, notează Asociația veteranilor și pensionarilor din Batalionul cu destinație specială al MAI. Reprezentanții Asociației cer audiență la președintele țării și la ministrul de interne. Dacă nu vor fi auziți, iau în calcul organizarea protestelor.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Într-o conferință de presă la IPN, Valeriu Chicu, veteran, a spus că președintele „Maia Sandu este categoric împotriva veteranilor de război și împotriva cetățenilor”. Au existat tensiuni și pe timpul „regimului Plahotniuc”, dar nici acum nu e mai bine. „Noi credeam că o să fie ceva mai bun, dar nimic”, a spus veteranul.

Printre revendicările Asociației este „reanimarea” Legii 190 din 2003. Să fie format Consiliul președinților organizațiilor de veterani, iar Biroul pentru relații cu veteranii (din subordinea Cancelariei de Stat) să soluționeze problema legitimațiilor de tip nou pentru veterani.

Solidară cu veteranii, Aliona Boghiu, care s-a prezentat ca patriot al Republicii Moldova, a spus că este inadmisibil ca, în vremuri pașnice și democratice, veteranii să fie batjocoriți. Clasa politică, din 1991 și până astăzi, a făcut o crimă la adresa veteranilor, spune ea. După alegeri, veteranii au sperat că vor fi auziți, dar nu s-a întâmplat. Și noua conducere nu a făcut nimic pentru a le asigura o viață mai bună. Femeia spune că cei care nu-și onorează promisiunile, trebuie să-și depună mandatele și să plece.

Iurie Noroc, veteran, s-a adresat foștilor camarazi, să-și revendice drepturile insistent, împreună, pentru că au luptat în război, „nu sunt o oarecare cârdășie de persoane”.

În contextul declarării anului 2022 – Anul recunoștinței față de veteranii de război, Nicolae Besedovschi, veteran, se întreabă despre ce recunoștință poate fi vorba când Legea cu privire la veterani este doar pe hârtie. El i-a îndemnat pe guvernanți „să se întoarcă cu fața la veterani”, măcar acum, la 30 de ani de independență a independența Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.