VIDEO // CUB, după incidentul de la Sîngerei: ”În Republica Moldova, democrația degradează ireversibil!”

Maia Sandu, Sîngerei

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a emis un comunicat în care condamnă ferm acțiunile care au avut loc în cadrul evenimentului prezidențial de la Sângerei, în care accesul consilierului raional și membru CUB, Oleg Cernei, a fost îngrădit de către paza de corp a Maiei Sandu.

VIDEO // Fost membru PAS, bruscat de paza Maiei Sandu la o ședință în Sîngerei: ”Sunteți sălbatici, ce-i cu voi?”

”În comunicatul său, CUB subliniază importanța democrației, drepturilor cetățenești și libertății cuvântului într-o societate liberă și deschisă.

Într-o țară normală, cetățenii își aleg președintele! În țara condusă de Maia Sandu, este exact invers. Președintele își alege cetățenii!

Într-un stat normal, cetățenii își aleg președintele, nu președintele își alege pe cine să vadă în sălile pe care le frecventează. De la un timp, Președintele își alege cetățenii, iar asta nu are nicio o fărâmă de dreptate!

Astăzi, 15 august, la Sângerei s-a mai produs un episod derutant pentru ceea ce înseamnă democrație, drepturi cetățenești și libertatea cuvântului. Paza de corp a Președintei Maia Sandu i-a îngrădit accesul la întrunirea pe care șeful statului a avut-o la Sângerei, unui consilierului raional, membru CUB, Oleg Cernei, fără a-i fi prezentat nici un motiv.

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) condamnă în termeni fermi și categorici orice formă de îngrădire a drepturilor cetățeanului sau încercare de a limita accesul reprezentanților aleși ai poporului la spațiile publice. Fiecare consilier local reprezintă vocea cetățenilor și are dreptul să-și îndeplinească responsabilitățile într-un mediu sigur și deschis.

Încercările de a împiedica un consilier local să își îndeplinească atribuțiile și să participe la evenimente publice nu numai că sunt nedrepte, dar afectează întreaga comunitate, democrația locală și cea națională.

Accesul liber și neîngrădit al consilierilor locali la clădirile administrative este esențial pentru a asigura funcționarea corectă și transparentă a administrației locale.

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare își exprimă sprijinul ferm pentru consilierii locali afectați de aceste îngrădiri neîntemeiate ale drepturilor lor constituționale și reiterează obligația actualului partid de guvernământ CUB de a respecta democrația și integritatea procesului democratic. Vom rămâne vigilenți în apărarea valorilor noastre și în asigurarea că fiecare cetățean are vocea sa respectată și reprezentată în procesul politic.

În calitate de partid politic pro-european, ne angajăm să continuăm a lupta pentru o guvernare deschisă, participativă și respectuoasă față de fiecare cetățean. Condamnăm discriminarea pe criterii politice ori de alt gen. Încurajăm conducerea țării să depună efortul de a-și respecta cetățenii, asigurându-se că drepturile și responsabilitățile fiecărui om sunt respectate și exercitate corespunzător”, este comunicatul CUB.

Total
0
Shares
Total
0
Share