Alte știri

VIDEO // Cum a fost întâlnit liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, în diasporă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu pâine și sare! Așa a fost întâmpinat președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc în Franța. Liderul formațiunii, Gheorghe Cavcaliuc și vicepreședintele partidului, Valentina Geamănă, au avut întâlniri, pe parcursul săptămânii trecute, cu moldovenii stabiliți peste hotare, care își exprimă susținerea totală pentru programul și inițiativele PACE.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Partidul PACE continuă să câștige simpatia moldovenilor din diasporă și își sporește rândurile din contul membrilor din Franța, Germania, Italia, unde sunt formate tot mai multe organizații teritoriale.

„Săptămâna petrecută în diasporă am încheiat-o la Paris. Le mulțumim conaționalilor noștri pentru ospitalitate și dialog productiv”, a scris Cavcaliuc într-o postare pe pagina de Facebook.

Aceste întâlniri, potrivit lui, le-au întărit în convingerea că oamenii așteaptă schimbări, iar Partidul PACE le poate asigura.

„Cetățenii au obosit de vorbe goale, promisiuni deșarte și așteaptă soluționarea problemelor REALE. Vor ca la guvernare să vină o nouă clasă politică. Așteptările diasporei se regăsesc în programul politic al Partidului PACE. Și noi suntem gata să le punem în aplicare chiar din prima zi în Parlament”, a mai scris Cavcaliuc.

Potrivit președintelui PACE, avocații lor luptă, în continuare, la Curtea de Apel, pentru deschiderea a 220 de secții de votare peste hotare.

„Începem cu lupta pentru drepturile diasporei la vot. De săptămâna trecută, avocații noștri luptă la Curtea de Apel pentru deschiderea a 220 de secții de votare peste hotare. Da, simțim rezistență. Da, vechii politicieni din Moldova au frică de diasporă. Dar noi nu vom ceda.
Așa să ne ajute Dumnezeu”, a încheiat liderul PACE.

Liderul PACE  a dat asigurări că echipa sa luptă cu tot dinadinsul pentru a obține deschiderea a cât mai multe secții de votare în diasporă.

Amintim că, recent, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a acuzat PAS și Platforma DA că n-au introdus votul electronic când erau la guvernare. Potrivit liderului PACE, făcând odată un pas concret și introducând votul electronic, Moldova ar economisi zeci de milioane de lei din bugetul de stat, iar sutele de mii de moldoveni de peste hotare n-ar mai sta la coadă ore în șir pentru a vota.

loading...

Comments are closed.