Externe

(video) Cum arată Titanic II? Corabia de lux ar putea pleca în prima sa călătorie în curând

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pachebotul de lux Titanic II, replică a Titanicului, ar putea face prima sa călătorie în 2022.

Titanic II va face prima călătorie cu aproximativ 2.400 de pasageri la bord şi 900 de membri ai echipajului, scrie CNN.

Titanic II va fi dotat cu un număr suficient de bărci şi veste de salvare şi alte elemente moderne, pentru siguranţa pasagerilor.

Pachebotul de lux va pleca din Dubai şi, după o călătorie de două săptămâni, ar trebui să ajungă în Southampton, Marea Britanie. De acolo, va avea acelaşi traseu ca nava originală, care ar fi trebuit să ajungă la New York.

Replica Titanicului va costa 500 de milioane de dolari.

„Nava va reface călătoria originală, ducând pasageri de la Southhampton la New York, dar apoi va călători pe glob, inspirând şi încântând lumea”, a declarat preşedintele Blue Star Line, Clive Palmer, om de afaceri și politician australian.

Clive Palmer a anunțat, în septembrie că proiectul a fost reluat, după o dispută financiară cu guvernul chinez care a oprit dezvoltarea lui în 2015.

Nu au fost făcute publice informaţii despre preţurile biletelor şi nici despre momentul în care acestea vor fi disponibile.

106 ani de când s-a scufundat Titanicul

În noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, Titanicul, cel mai mare pachebot din lume la data plecării sale în călătoria inaugurală, s-a scufundat în apele Oceanului Atlantic, după ce a lovit un aisberg, tragedia soldându-se cu moartea a peste 1.500 de persoane.

Epava Titanicului a fost descoperită abia în anul 1985, de către dr. Robert Ballard, la o adâncime de circa 4 km, iar cele două părți ale vasului se aflau la aproape 2 km una față de alta.

Tragedia de pe Titanic a fost ecranizată în numeroase variante, dar cea mai cunoscută rămâne producția lui James Cameron, din 1999, laureată cu 11 premii Oscar.

La 15 aprilie 2012, două nave de croazieră, Balmoral și Journey, au marcat 100 de ani de la naufragiul Titanicului, chiar deasupra locului în care s-a scufundat pachebotul, în Oceanul Atlantic. Prima navă provenea din Southampton, portul englezesc de unde Titanicul și-a început călătoria pe mare, la 10 aprilie 1912, iar cea de-a doua din New York, destinația Titanicului.

Tot în 2012, un monument dedicat celor peste 1.500 de victime de pe Titanic a fost inaugurat la Belfast, în Irlanda de Nord, unde fusese construit vasul.

Sursa: digi24.

loading...

Comments are closed.