Social

(video) Cum ofițerii de investigații rețin două persoane specializate în proxenetism

Pinterest LinkedIn Tumblr

Urmare a unei operaţiunii comune a Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), în comun cu ofiţerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI, au fost reţinuţi doi suspecţi care ar fi racolat tinere pentru practicarea prostituţiei în oraşul Amsterdam, Olanda.

Potrivit circumstanţelor cauzei penale, un bărbat şi o femeie, cetăţeni ai Republicii Moldova, au îndemnat şi determinat două tinere de 20 şi respectiv 29 de ani, să practice prostituţia în Olanda, în schimbul sumei de 400-500 de Euro pe zi. Mai mult ca atât, aceştia le-au perfectat actele şi le procurau biletele de avion.

Făptuitorii în vârstă de 43 şi 47 de ani respectiv, au fost reţinuţi la 9 februarie 2018 în timp ce organizau plecarea tinerelor peste hotarele ţării.

Bănuiţii şi-au recunoscut vina în cadrul acţiunilor de urmărire penală, aflându-se în arest la domiciliu. Dacă aceştia vor fi recunoscuţi vinovaţi, riscă pedeapsă cu închisoarea până la 7 ani.

În privinţa acestui caz se desfăşoară măsuri speciale de investigaţie pentru a stabili toate circumstanţele şi cercul persoanelor implicate.

loading...

Comments are closed.