Politic

(Video) Cum se repară, de fapt, drumul din satul Vărvăreuca (Florești) – Gaburici a mers în inspecție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a mers în satul Vărvăreuca (raionul Florești) pentru a verifica la fața locului cum se repară drumul din această localitate. Vizita ministrului în a fost efectuată în contextul în care spătămâna trecută au apărut unele imagini pe internet, care arătau că pe acest sector de drum lucrările de reparație s-ar fi făcut de o calitate proastă.

„Ieri am fost la fața locului, să mă asigur că totul este bine, că de fapt situația e total alta, iar speculațiile sunt doar speculații și motivul acestora noi îl cunoaștem. Drumul este de fapt gata în proporție de doar 20%. Acesta este strat de egalizare, 2 m de la margine se taie anume pentru a egaliza. Lucrările sunt făcute calitativ, în termen și parțial, din resursele antreprenorului, care a considerat necesar să efectueze lucrări suplimentare pentru a asigura o calitate înaltă a lucrării finale. Am discutat ieri cu Administrația de Stat a Drumurilor (ASD), antreprenorul, executorii, primarul din sat și oamenii de pe loc”, scris Chiril Gaburici azi pe Facebook.

Ministrul mai spus că va merge personal și când porțiunea va fi dată în exploatare, doar după ce trece expertiza laboratorului ASD și va verifica lucrările și grosimea stratului de asfalt.

Amintim că în această vară, Guvernul Filip implementează proiectul de infrastructură rutieră „Drumuri bune pentru Moldova”, propus de liderul PDM Vlad Plahotniuc. Acest proiect are drept scop reparația sau construcția a 1 200 km de drum în localitățile rurale din țara noastră.

loading...

Comments are closed.