Politic

VIDEO // Cumpărăturile nechibzuite și panica sunt motivele creșterilor de prețuri la produsele alimentare, spune ministrul Agriculturii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cetățenii și agenții economici sunt vinovați de creșterea prețurilor la produsele alimentare. De această părere este ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, care spune că majorarea prețurilor a fost generată de cumpărăturile nechibzuite, panica și lipsa de corectitudine a agenților economici.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Cu părere de rău, scumpirile în lanț au început încă din toamna anului trecut, odată cu scumpirile la gaze, fertilizanți. Bineînțeles, toate aceste scumpiri creează o panică și în rândul consumatorilor și când sunt făcute cumpărăturile nechibzuit sau din teamă că nu vor mai fi pe rafturi, atunci se petrece o lipsă temporară de anumite produse care creează nemijlocit și scumpirile în lanț. O bună parte din cei care furnizează aceste produse alimentare se folosesc de moment și nefiind chiar onești majorează nejustificat la o bună parte din produse aceste prețuri”, a sus ministrul la o emisiunea televizată.

Potrivit datelor prezentate de Biroul Național de Statistică, prețurile medii de consum în luna martie, comparativ cu luna martie 2021, au crescut cu 22,16%, inclusiv la produse alimentare cu 27,04%, mărfurile nealimentare cu 17,99% și serviciile prestate populaţiei cu 21,35%.

loading...

Comments are closed.