VIDEO // „De teamă să crească ratingul lui Usatîi, guvernarea și opoziția parlamentară și acum tac despre gaz”, spune însăși președintele PN

 

Moldovenii au obosit și de guvernare, și de opoziția parlamentară care nu face nimic. Declarațiile au fost făcute de președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi.

„Oamenii au obosit deja și de guvernare, și de opoziția parlamentară care nu face nimic. Dacă noi eram acum în Parlament, blocam orice proiect antisocial. Cetățenii ar fi avut într-adevăr reprezentanții intereselor sale în Parlament. Noi n-am fi tăcut, știind, de exemplu, despre prețul mai mic la gazele naturale. De teamă să crească ratingul lui Usatîi, cei de la guvernare și acum tac despre gaz, la fel cum au tăcut atunci când au prezentat raportul despre furtul miliardului. Spre deosebire de ei, când e vorba de interesele statului, eu nu mă gândesc la rating”, a declarat Usatîi.

Liderul Partidului Nostru a cerut recent reducerea tarifului la gaz și la energie electrică. Usatîi a explicat solicitarea prin faptul că agenții economici procură gazul la un preț de două ori mai mic, decât cel pe care îl achită cetățenii simpli.

„S.A. „CET-Nord” a efectuat achiziție de gaze naturale pe platforma bursieră operată de Bursa Română de Mărfuri la un preț de 7,35 lei pentru un metru cub, iar cetățenii din Republica Moldova continuă să plătească 14,40 de lei pentru un metru cub. Cerem scăderea imediată a tarifului la gaz pentru toți consumatorii!”, a declarat Usatîi.
Liderul Partidului Nostru a dezvăluit și despre faptul că Fabrica de sticlă din Chișinău a cumpărat gaz la un preț de doar 6,80 lei pentru un metru cub. În calitate de vânzător de gaz, la prețul respectiv, a fost compania de stat „Energocom”, care, însă, vinde gazul mult mai scump pentru „Moldovagaz”.

În ceea ce ține de tariful la energia electrică, politicianul a precizat că pe piața din UE s-a acumulat un volum mare de energie electrică la preț negativ, iar recordul a fost în Olanda, unde prețul negativ pentru Megawatt-oră a ajuns la 240 de Euro, iar în Germania 150-160 Euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share