Alte știri

(VIDEO) De unde a „plagiat” Elon Musk designul radical al Cybertruck-ului. A cumpărat vehiculul în 2013

Pinterest LinkedIn Tumblr

În euforia discuțiilor despre designul radical al pick-up-ului Tesla Cybertruck, jurnaliștii străini și-au amintit povestea „submarinului” Lotus Esprit din filmul James Bond The Spy Who Loved Me filmat în anul 1977. Elon Musk a cumpărat acest vehicul în 2013 pentru aproape un milion de dolari, deși fostul proprietar al Esprit-ului l-a achiziționat cu doar 100 de dolari, anunță AutoExpert.md

Lotus Esprit, care pe platoul de filmări a fost numit „Wet Nellie”, în numele actriței Nelly Wallace, în filmul de acțiune se transforma într-un submarin cu lansatoare de rachete. Apropo, cu numele lui Wallace a primit și autogirul din alt film în care apare Agentul 007, You Only Live Twice. Aeronava cu elice a fost poreclită „Little Nellie”.

Little Nelly

În ceea ce privește Esprit-ul, acesta într-adevăr era capabil să navigheze sub apă. În esență, acesta este un așa-numit wet sub, un aparat subacvatic fără cabină uscată pentru echipaj, care este pus în mișcare de patru turbopropulsoare. După ce filmările au luat sfârșit, mașina a fost depozitată într-un hangar din Los Angeles, până în anul 1980.

În 1989, în timpul unui sleep auction, un cuplu din Los Angeles a cumpărat întregul depozit pentru doar 100 de dolari, unde se afla și legendarul Lotus.

De Esprit, proprietarii s-au despărțit abia în anul 2013. Aceștia au scos mașina la o licitație, pe care a câștigat-o chiar Elon Musk. Acesta fiind un mare an al filmelor cu James Bond, nu s-a zgârcit să achite pentru vehiculul unic 886.000 de dolari SUA!

Mai târziu, într-un interviu acordat publicației Jalopnik, șeful Tesla a declarat că a fost „dezamăgit de faptul că acest Esprit nu se poate transforma într-adevăr”.

„Voi crea o instalație electrică care să permită mașinilor să se transforme în submarine”, a promis atunci Musk. Cu toate acestea, omul de afaceri a abandonat acest proiect, însă cu succes a împrumutat de la Esprit forma caroseriei care a folosit-o pentru noul Cybertruck.

 

loading...

Comments are closed.