Alte știri

VIDEO // DECLARAȚIE: PSRM va insista în viitorul Parlament pe toate legile sociale, respinse de Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, dă asigurări că socialiștii vor fi consecvenți și vor insista în viitorul Parlament pe toate legile cu caracter social, respinse recent de președintele Maia Sandu, dar și pe alte proiecte noi care vor fi incluse în programul electoral al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, informează Primul.md

Deputatul a declarat, la NTV Moldova, că aceasta depinde de votul pe care cetățenii îl vor da la 11 iulie și de capacitatea lor de a face deosebire dintre lucrurile concrete și promisiunile deșarte.

”Noi promitem și ne vom ține de cuvânt că după alegerile parlamentare, toate aceste inițiative cu caracter social pe care le-am promis alegătorilor și acelea care se vor regăsi în programul nostru, vor fi aplicate în viață. Alegătorilor nu le rămâne decât să studieze, să vadă comportamentul actorilor politici și să-și dea votul, fiindcă de votul lor depinde dacă aceste promisiuni se vor îndeplini sau nu. Dacă votăm iarăși forțele de dreapta, veți avea promisiuni că se va întâmpla ceva bine, dar într-un viitor nedeterminat, iar astăzi trebuie să mai cedăm ceva FMI, să mai ridicăm pragul de pensionare, să micșorăm pensiile pentru că nu sunt bani în buget și este multă corupție în țară”, a menționat deputatul.

Printre legile respinse de președintele Maia Sandu și care au fost votate la inițiativa PSRM se regăsesc cea care prevede compensarea consumului de electricitate pentru lunile aprilie-mai pentru toți consumatorii casnici, documentul care prevede anularea ”legii miliardului” prin care cetățenii sunt impuși să plătească din buzunarul propriu pagubele provocate de frauda bancară, legea care se referă la susținerea producătorului autohton și prin care magazinele erau obligate să pună pe raft în primul rând producția locală.

Totodată, decretul de dizolvare a Parlamentului semnat de Sandu a stopat votarea legii care prevedea majorarea salariilor angajaților din medicină cu 40%; alocarea banilor din bugetul de stat pentru achitarea datoriilor la salariile angajaților CFM, mai multe legi care prevăd susținerea persoanelor cu dizabilități, veteranilor de război, pensionarilor și altor categorii socialmente vulnerabile.

Amintim că Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor participă în alegerile parlamentare anticipate 11 iulie 2021, pe poziția nr.6 în buletinul electoral, cap de listă fiind Vladimir Voronin și Igor Dodon.

Citește și: VIDEO // Fruntaș socialist, despre primarul Chișinău: ”Meritele lui Ion Ceban în Capitală, sunt meritele întregii echipe a PSRM”

loading...

Comments are closed.