(Video) Declarațiile lui Vladimir Cebotari în timpul ședinței Parlamentului

Declarațiile lui Vladimir Cebotari în timpul ședinței Parlamentului Republicii Moldova din 18 iunie 2019, pdm, partidul democrat din moldova, plahotniuc 
Vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, a criticat dur majoritatea parlamentară formată din deputații Blocului ACUM și PSRM. El consideră că această coaliție este una dictatorială și recurge la amenințări ca pe timpul lui Hrușciov.
„PD a revenit în Parlament. Noi trebuie să ne facem datoria, vrem să lucrăm pe toate proiectele care pot face viața oamenilor mai bună. Coaliția pseudo-europeană, așa cum a fost poreclită, nu este bucuroasă că are o așa opoziție în Parlament. Ei nu vor să audă o a altă opinie. Abia așezându-se în fotolii, s-au transformat în dictatori. Ei nu oferă microfonul, ei nu oferă cuvânt la unele cerințe tehnice. Nu publică proiectele de lege. Agenda a fost scrisă ieri pe genunchi. Proiectele de acte normative nu au fost trecute prin comisii. Opoziția, în viziunea lor, trebuie discriminată și azi au demonstrat asta”, a declarat Cebotari. 
 
Deputatul a adăugat că PD a venit astăzi cu proiectul care prevede acordarea a câte 200 de lei fiecărui copil până la vârsta de 18 ani, însă „ACUM” – PSRM a refuzat să introducă această chestiune pe ordinea de zi: „Ați văzut că nu au vrut să fie alături de cetățeni. Nu a fost o problemă pentru ei să treacă prin comisii alte proiecte, dar a fost o problemă un proiect aprobat deja în prima lectură. Asta vorbește despre valorile coaliției”.
 
Totodată, Cebotari a criticat faptul că SIS a trecut în subordinea președintelui Igor Dodon, care ar servi intereselor altui stat. „Un alt episod de trădare a celor din „ACUM” este cedarea în totalitate sub controlul președintelui R. Moldova a instituțiilor de securitate. Această trecere s-a făcut atunci când în spațiul public sunt mai multe suspiciuni că președintele nu servește cetățenilor, dar altui stat. Va rog să vă puneți în poziția oamenilor care au menținut până acum cursul european. Punând la cheremul lui Dodon SIS-ul, care va fi soarta a mii de oameni, cum vor dormi acești oameni? Câți oameni mai avem să vindem noi? Cel puțin, la această etapă SIS trebuie să fie sub controlul Parlamentului. Asta până nu se clarifică cui servește Dodon. Blocul ACUM a demonstrat că servește PSRM”, a mai spus vicepreședintele PDM. 
 
Mai mult, Cebotari a atras atenția că odată cu trecerea PD în opoziție, membrii partidului au început să fie persecutați. 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share