VIDEO // Deputați români, membri ai APCE, au criticat decizia autorităților de la Chișinău de închidere a 6 posturi de televiziune

Grupul de jurnaliști din Republica Moldova, care în data de 25 ianuarie au protestat la București împotriva suspendării licenței a 6 posturi TV se află astăzi la Strasbourg, unde în cadrul Sesiunii de iarnă al APCE, se analizează un raport privind îndeplinirea de către Moldova a obligațiilor sale ca membru al organizației. Aceștia au intrat în sediul Consiliului Europei, cu scopul de a informa cât mai multă lume despre „sistarea abuzivă a șase posturi TV de opoziție din R. Moldova”, scrie tv6.md

Grupul de jurnaliști din Republica Moldova, care în data de 25 ianuarie au protestat la București împotriva suspendării licenței a 6 posturi TV se află astăzi la Strasbourg, unde în cadrul Sesiunii de iarnă al APCE, se analizează un raport privind îndeplinirea de către Moldova a obligațiilor sale ca membru al organizației. Aceștia au intrat în sediul Consiliului Europei, cu scopul de a informa cât mai multă lume despre „sistarea abuzivă a șase posturi TV de opoziție din R. Moldova”. Despre scopul acestor acțiuni a vorbit jurnalistul Alexei Lungu, într-o intervenție LIVE pe Facebook.

Un grup de jurnaliști moldoveni de la posturile TV6, Orhei TV, Primul în Moldova şi Accent TV au organizat astăzi un nou flashmob în fața clădirii APCE, unde se desfășoară sesiunea de iarnă în aceste zile. Tot acolo, se analizează un raport privind îndeplinirea de către Moldova a obligațiilor sale ca membru al organizației.

Într-un live pe rețelele de socializare, jurnalistul de la TV6 Alexei Lungu spune că s-au întâlnit pe holul Consiliului Europei și cu delegații ce reprezintă Republica Moldova, aceștia însă au refuzat să discute cu grupul de jurnaliști.

ALEXEI LUNGU, jurnalist TV6: „Grupul nostru de jurnaliști, ai posturilor TV care am rămas abuziv fără licențe de emisie, este la Consiliul Europei. Acolo, unde ne-am propus să aducem în opinia publică, să punem pe tapet problema cu care ne confruntăm, suntem la sesiunea de iarnă. Vrem să vorbim cu cât mai multă lume, ca să le arătăm ce se întâmplă la Chișinău și cât de argumentate sunt deciziile actualei guvernări, mai ales după ce CSE a decis la sfârșitul anului trecut dintr-o lovitură să închidă șase posturi TV de opoziție. Argumente juridice și nici legate de codul audiovizualului nu sunt. Am încercat să schimbăm câteva cuvinte cu doamna ambasador Daniela Cujba, însă ea ne-a evitat, a refuzat să discute cu noi și a mers mai departe”.

Producătorul de știri al TV6, Tatiana Țurcan a declarat că jurnaliștii au împărțit carnete cu emblema „stop cenzura” tuturor reprezentanților mass-media prezenți la APCE, și, au reușit să vorbească și cu mai mulți eurodeputați.

TATIANA ȚURCAN, producător de știri TV6: „Aici noi vrem să le vorbim colegilor din presa Europeană despre problemele noastre și despre faptul că am rămas fără licență de emisie. Printre cele 6 posturi de televiziune sunt și TV6 și Orhei TV. Colegii mei au împărțit carnete tuturor celor care reflectă activitatea sesiunii, dar și oficialilor europeni și eurodeputaților. Am reușit să vorbim și cu doi eurodeputați din România, cărora le-am spus problemele noastre. Ei au spun că asta este o cenzură politică”.

Eurodeputatul Sorin Titus Muncaciu a declarat că nu este mirat de politica promovată de Chișinău.

SORIN TITUS MUNCACIU, eurodeputat: „ Pe noi nu ne miră doamna Maia Sandu, dat fiind apartenența dânsei la forumul economic, faptul că a fost a lumii de la Harvard, sprijinită de domnul Soros nu ne miră deloc că dânsa a început să ia măsuri antidemocratice”.

DUMITRINA MITREA, eurodeputat: „Ca să închizi pur și simplu, fără nici un fel de explicație, da, înseamnă cenzură și este clar că acest lucru nu trebuie aplicat întro țară care dorește intrarea în comunitatea europeană”.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share