Politică

(Video) Deputații lui Dodon în presa separatiștilor din Donbas: Alianța PSRM-ACUM este meritul lui Kozak!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații Partidului Socialiștilor, Bogdan Țîrdea și Vladimir Odnostalco, se întrec la oferit comentarii agenției de știri a separatiștilor din Donbas și Crimeea – NewsFront. Deputații lui Dodon vorbesc despre ultimele evenimente din Republica Moldova, despre sprijinul oferit majorității parlamentare PSRM-ACUM din partea partenerilor externi (Rusia), transmite Deschide.md. 

Comentând situația din Chișinău, Bogdan Țîrdea a confirmat și faptul că PSRM este un partid pro-rus, în timp ce Igor Dodon mereu declară că socialiștii nu sunt influențați de Federația Rusă, ci sunt un partid pentru relații externe echilibrate. 
 
„După alegerile parlamentare noi am avut o perioadă de trei luni pentru negocieri care au fost practic blocate. Nu mergeau nicăieri, nici PSRM cu democrații, nici blocul ACUM nu a vrut cu nimeni. Această situație s-a menținut până la vizita în Moldova a domnului Kozak… Ulterior, cei de dreapta s-au întâlnit cu Kozak și PSRM, bineînțeles, la fel s-a întâlnit, după care procesul de negocieri a fost deblocat. Rolul lui Kozak a fost enorm, cei de dreapta (PAS și Platforma DA) au fost fascinați”, a declarat deputatul Țârdea. 
Colegul său de fracțiune, deputatul Vladimir Odnostalco, comentând situația din Republica Moldova, a închinat mulțumiri rușilor pentru tot sprijinul acordat în această perioadă.
De precizat că News Front este o agenție informațională rusească, creată în noiembrie 2014, ca portavoce pentru separatiștii din Lugansk și Donețk. Potrivit mai multor informații, aceasta este finanțată de Serviciul rus de Securitate (FSB). Pe site este indicată și adresa – „Rusia, Republica Crimeea, strada Strelkovaya”.
loading...

Comments are closed.