Alte știri

VIDEO // Deputații PSRM propun modificări constituționale pentru fortificarea familiei tradiționale și interzicerea căsătoriilor de același sex

Pinterest LinkedIn Tumblr

PSRM dorește conservarea valorilor tradiționale ale familiei. Socialiștii au venit cu o inițiativă în acest sens în pragul Zilei Internaționale a Familiei, sărbătorită în lume pe data de 15 mai, transmite Telegraph.md

Astfel, deputații Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au venit cu propunerea de modificare a Constituției, astfel ca căsătoriile între persoanele de același sex să fie interzise, iar la capitolul părinții copilului să fie stabilite doar noțiunile de „mamă” și „tată”.

„În ultimii ani pe plan mondial și regional, sunt forțe ce bat și atentează la valorile familiale, proprii societății moldovenești și a altor țări. Diferite mișcări care atentează la familia tradițională, marșuri și propagande ce iau amploare. În calitate de părinte a doi copii, acest lucru mă deranjează și pe mine și pe alți colegi ai noștri”, a declarat socialistul Vasile Bolea, în cadrul unui briefing de presă.

Astfel, deputații PSRM propun modificări la articolul 48 din Constituția Republicii Moldova în care să fie indicat „statul interzice căsătoria dintre parteneri de același sex” și o altă prevedere precum că „părinții copilului sunt tata de sex masculin și mama de sex feminin”.

Totodată, Bolea amintește că astfel de inițiative au fost adoptate în mai multe țări din lume, inclusiv în state-membre ale Uniunii Europene.

„Această idee nu este una nouă. În țările vecine: Ungaria, Polonia, România, Rusia, aceste lucruri sunt în Constituție. În România a avut loc un referendum unde cetățenii și-au exprimat liber voința și la nivel național au pus punct acestor disensiuni, astfel fortificând valorile tradiționale care sunt proprii întregii omeniri și dând o lovitură forțelor care încearcă să nege acest lucru prin introducerea unor valori netradiționale care bat în temelia societății în ansamblu”, a spus Vasile Bolea.

„Motto-ul nostru este că: „Fiecare copil trebuie să fie crescut și educat doar în familie, iar familia este exclusiv o alianță dintr-un bărbat și o femeie”, a spus Alla Darovannaia, în cadrul aceluiași briefing.

Amintim că unul din promotorii conceptului de „familie tradițională” este liderul PSRM, Igor Dodon, care a declarat acest lucru în nenumărate rânduri.

„Noi nu vom tolera transformarea Republicii Moldova în poligon pentru experimente sexuale și anticreștine. Noi, socialiștii, vom ieși în apărarea valorilor ortodoxe și îi vom susține pe preoți, pe toți cei care se opun destrăbălăciunii care ne este impusă de către Occident”, spunea într-o postare pe Facebook, din 2016, Igor Dodon.

Citește și: Ion Tăbîrţă: „Să mizezi pe pro-europenismul lui Usatîi mi se pare o pistă greșită și periculoasă”

loading...

Comments are closed.