(video) Deputatul Igor Munteanu îi răspunde lui Harghel: “Am organizat vizite în SUA nu doar lui Plahotniuc, dar și lui Candu și Lupu!”

La Pro TV ba, pe facebook, da! Deputatul din Platforma DA, Igor Munteanu, a mințit atunci când în cadrul unei emisiuni televizate de jura că nu i-a organizat niciodată vizite liderului PDM, Vlad Plahotniuc, în SUA, în perioada când ocupa funcția de ambasador la Washington.

Igor Munteanu nu a mai fost însă la fel de categoric pe facebook, când a ales să-i de-a o replică autorului emisiunii “Într-un “PAS” bun”, Ion Harghel, care l-a întrebat în una din ediții când a fost sincer deputatul din Platforma DA, când îi organiza vizite lui Plahotniuc în SUA și le spunea americanilor că președintele PDM este un politician care poate și vrea să schimbe lucrurile în Republica Moldova, sau acum, când îl critică pe Plahotniuc.

După ce a văzut imaginile video postate de Harghel, deputatul lui Andrei Năstase a recunoscut pe facebook că a organizat vizite în SUA nu doar lui Vlad Plahotniuc, dar și altor lideri din PDM, precum Marian Lupu sau Andrian Candu. De asemenea, Munteanu a admis că cel puțin o vizită a organizat-o și pentru Vlad Plahotniuc.

“Timp de 5 ani de muncă diplomatică am organizat vizite doar pentru delegații oficiale ale RM, inclusiv ale Parlamentului, conduse pe rând de speakerii M.Lupu (2010-2013), I.Corman (2013-2014), A.Candu (2015 – 2018). Toate vizitele în SUA includ și întrevederi cu congressmani, senatori și oficiali americani, de la care Ambasadorul RM nu poate lipsi. Actualul lider al PDM (n.r. Vlad Plahotniuc) a participat la cel puțin una dintre vizite.”, a scris Munteanu.

În același status Munteanu nu a uitat să amintească de perioada “glorioasă” când Moldova era controlată de Vlad Filat, politician pe care actualul deputat PPDA îl slujea și datorită căruia a ajuns ambasador în SUA, după cum a menționat Harghel.

“Și să nu uităm că realitățile de atunci erau total diferite de astăzi: Republica Moldova anului 2013 – însemna ”istoria recunoscută de succes a Parteneriatului Estic”.”, a mai scris deputatul lui Năstase.

Deputatul din Platforma DA a uitat însă să menționeze că anume în anul 2013 din sistemul bancar al Republicii Moldova a început să se fure miliardul, iar Veaceslav Platon și cu fostul Prim-ministru Filat coordonau spălătoria de bani rusească numită și Laundromat, ceea ce a însemnat spălarea a peste 20 miliarde de dolari proveniți din Federația Rusă prin băncile din țara noastră.

Despre faptul că persoanele vinovate de „jaful secolului” în Moldova sunt fostul premier Vlad Filat și partenerul său Veaceslav Platon, a scris și prestigioasa publicație europeană „EUreporter”.

Tot în 2013, când analiști politici și politicieni trăgeau alarma că Filat și Platon pun pe brânci sistemul bancar moldovenesc, colegul lui Igor Munteanu, deputatul Dumitru Alaiba, fost consilier al lui Vlad Filat, îi lua apărarea fostului Prim-ministru, promovând în presa lor de buzunar precum că cu Banca de Economii totul va fi bine, iar ceea ce se spune despre furtul miliardului ar fi minciuni.

cu BEM va fi totul bine, Dumitru Alaiba despre BEM, Banca de Economii din Moldova, BEM, furtul miliardului, unde-i miliardul, Vlad Filat, Veaceslav Platon, furtul din sistemul bancar, PAS, deputat PAS, fractiunea PAS, Maia Sandu, CINE ESTE dUMITRU aLAIBA
Dumitru Alaiba în apărarea lui Vlad Filat

Întreaga emisiune online la care a reacționat bolnăvicios deputatul Igor Munteanu și s-a prins cu minciuna, poate fi urmărită mai jos:

Total
0
Shares
Total
0
Share